• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Impresivna serija Mege: I dalje su neporaženi, a Cibona ne zna za pobedu!

Autor Tamara Ranković

Filip Petrušev sa 19 poena i 10 skokova vodio Megu do novog trijumfa.

 Cibona Mega 73:77 ABA liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Mege ne dopuštaju nikome da ih skloni sa vrha tabele.

U Zagrebu su bili bolji od Cibone. Tim trenera Vladimira Jovanovića je u košarkaškom centru "Dražen Petrović" zabeležio je još jednu pobedu - 77:73.

Možda će vas zanimati

Mega je tokom cele utakmicu čuvala prednost. Za vreme prve četvrtine bili su najubedljiviji jer su tada stekli razliku od 15 poena. Međutim, trgli su se košarkaši Cibone i pojurili rivala. Dinamična i atraktivna je bila i sama završnica utakmice.

Sredinom poslednje četvrtine klub iz Zagreba uspeo je potpuno da se povrati i izjednači rezultat. U tome im je pomogla i serija grešaka košarkaša Mege. Ipak, trgli su se u krucijalnim trenucima. Cibona je na nešto više od minut do kraja imala priliku da opet dramatizuje ovaj susret, ali je Drežnjak koji je inače bio najefikasniji u njihovim redovima (23 poena) promašio šut za tri poena.

Siguran je na kraju bio jedan od najboljih košarkaša Mege, Filip Petrušev, koji je sigurnim slobodnim bacanjima odveo svoj tim do još jedne pobede.

Trener Mega Bemaksa, Vladimir Jovanović pohvalio je protivnika i istakao da je svestan u kojim momentima su njegovi košarkaši posustali.

"Što se tiče utakmice, sigurno je da smo jako dobro otvorili prvu četvrtinu, dolazili smo do lakih i izgrađenih poena. Kao trener, ne volim kada tako brzo napravimo veliku razliku, jer sam bio siguran da će Cibona da pokaže reakciju. Cibona je tim koji je sastavljen od dobrih mladih igrača sa jedne strane u kombinaciji sa nekoliko iskusnih. Ne mogu da budem zadovoljan sa drugom četvrtinom, Cibona je pokazala kvalitet da trči sa svih pet igrača uz šut za tri poena sa kojim su se vratili u utakmicu, gde mi nismo imali pravo rešenje do samog kraja".

"Ipak, moram da istaknem zadovoljstvo što je moj tim, i pored problema koje smo imali u drugoj i trećoj četvrtini, pronašao način da se izbori sa svim problemima i zbog toga im čestitam na zasluženoj pobedi. Poželeo bi sreću Ciboni u nastavku sezone, siguran sam da će popraviti ovaj učinak", rekao je nakon utakmice Jovanović i takođe dodao da je njemu i igračima značila publika.

"Želim da istaknem zadovoljstvo što je makar i ovoliko publike bilo na košarkaškoj utakmici, što je sigurno jako važno za naše mlade igrače i njihovo sazrevanje", završio je Vladmir Jovanović koji je sa svojim timom zabeležio treću pobedu u nizu.

Cibona i dalje nema nijedan trijumf.

U narednom kolu, Mega dočekuje Crvenu zvezdu. Taj meč se igra 25. oktobra od 12h u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC