• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN STREPEO, ALI FMP MU DAO UBEDLJIVU POBEDU: Vodili su crno-beli, vratili se "panteri", a onda su došle tehničke

Autor Pavle Knežević

Prva pobeda Partizana u ABA ove sezone

 PARTIZAN STREPEO, ALI FMP MU DAO UBEDLJIVU POBEDU: Vodili su crno-beli, vratili se "panteri", a onda su došle tehničke Izvor: MN PRESS

Partizan je ostvario prvu pobedu u ABA ligi ove sezone i to u trećem kolu. Posle "šamara" od Borca i drame protiv Budućnosti, pobeđen je FMP.

Imao je Partizan 18, ali se FMP vratio na sedam poena zaostatka, posle čega je Filip Čović dobio tehničku, pa je isključen, nakon čega je domaćin primio šest poena. Na kraju, FMP - Partizan 90:103 (23:21, 21:27, 22:29, 24:26).

Partizan je trijumf postigao uz minimalnu pomoć Jaramaza, koji je igrao samo devet minuta, ali se povredio.

Partizan je bolje krenuo i prvi je poveo 10:4, ali FMP pravi seriju 13:2 i preuzima vođstvo, 17:12. Posle tajm-auta, crno-beli su se trgli, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat. Odlično je šutirao domaćin, pogotovo Ulubaj, tako da su "panteri" posle prve četvrtine vodili 23:21.

U drugoj četvrtini se uključio i Tomas, igralo se koš za koš. Partizan je posle koša Veličkovića poveo 37:30, a posle tajm-auta Vladimira Jovanovića, FMP prilazi na 43:39. Ta razlika ostala je do kraja prvog poluvremena, kada je bilo 44:48.

Partizan se skroz razigrao u trećoj četvrtini i tada je stekao svoju prvu dvocifrenu prednost, posle zakucavanja Tomasa 60:49.

Sjajno su crno-beli tada igrali napad, a FMP nije imao rešenje za njegove plejmejkere, koji su po volji prodirali u reket i dodavali. Dva puta je Jovanović u kratkom roku tražio tajm-aut zbog toga. Partizan je tu poveo i 15 razlike, ali je FMP u finišu deonice prišao na 66:77.

Posle trojke Dangubića i dve Miler-Mekintajera, Paritzan odlazi na maksimalnih 18 poena prednosti, 88:70. Tada je Jovanović zatražio svoj poslednji tajm-aut i to je i te kako dalo rezultata.

Razigrao se Pecarski, a Partzan je pravio greške u seriji, što ni tajm-aut Šćepanovića nije prekinuo. Krckali su prednost domaći košarkaši, a posle koša Čovića, prišli su na 87:94. Nakon toga je kapiten FMP-a faulirao Kodija, pa mu je dosuđena tehnička greška.

On se nije smirio i nastavio je da prigovara, tako da je posle toga isključen. Partizan je imao dva penala za faul na Kodiju, jedan za tehničku i dva za isključenje. Dao je četiri od tih pet bacanja, a iz naknadnog napada je Miler dao koš. Čović je praktično tim potezima dao šest poena protivniku.

U napadu posle toga je Pecarski napravio korake, a onda je u narednom napadu i Lešić dobio tehničku, minut i po pre kraja i to je bilo to.

FMP: Lazarević 3, 5sk, Čović 16, 9as, 3uk, 3 sk, Lešić 8, 4sk, Čarapić, Radovanović 6, Pecarski 12, 7sk Šešlija, Nenadić 26, Radonjić, Popović, Ulubaj 17, Đorđević 2.

PARTIZAN: Mika 6, 4sk, 3as, Miler-Mekintajer 23, 4as, Zagorac 15, 6sk, Pejdž 14, Dangubić 8, Gordić 10, 4as, S. Janković, Jaramaz 2, Veličković 10, N. Janković 2, Tomas 13, 4sk.

Iz minuta u minut:

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ - 90:103

1.27 Kodi postiže koš uz faul, a onda je Lešić dobio tehničku. Iznervirani su igrači FMP-a, biće to ubedljiva pobeda za Partizan. 87:103

1.43 Posle isključenja, igrači Partizana pogodili su četiri od pet penala, a onda Kodi pogađa i to je 87:100! Potom Pecarski pravi korake i to je izgleda – to.

2.22 Čović dobija tehničku grešku, a onda nastavlja da prigovara sudiji, koji ga isključuje! Kapiten FMP-a je bez potrebe uveo svoj tim u probleme.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

2.27 Zagorac daje oba bacanja, a onda Nenadić postiže koš. Kodi je krenuo u prodor, ali ovaj put ništa od toga, jer Čović krade loptu, ali onda prerano šutira za tri. Očistila se strana za Zagorca, ali on ne može da reši 1 na 1 sa Čovićem i daje na drugu stranu do Dangubića, koji gubi loptu.

Čović pogađa za dva 87:94.

4.00 Pejdž promašuje trojku, hvata je Ulubaj, a Tomas pravi faul. Partizan je izašao iz bonusa, a Turčin je pogodio oba bacanja, a posle i Čović jedno – 83:92.

4.45 Zagorac daje koš, a na drugoj strani gledamo prelepu akciju FMP-a: Čović je kreirao za Pecarskog, koji utrčava, zakucava i biva fauliran. Daje dodatno bacanje i to je 78:92. Na drugoj strani, FMP izlazi iz bonusa, ali je uspeo da se odbrani, a onda Čović polaže 80:92.

5.45 Sjajan dribling Kodija i prodor ka košu, gde pronalazi Tomasa – 72:90. Rade šta hoće plejmejkeri Partizana u drugom poluvremenu, i Kodi i Gordić. Na drugoj strani Čović daje trojku – 75:90. Šćepanović traži tajm-aut!

Treba pomenuti da se Jaramaz nije vraćao u igru nakon što je krajem prvog poluvremena morao da izađe zbog povrede. Videćemo šta je s njim.

7.22 Kodi opet daje trojku, to je maksimalnih 70:88! Jovanović traži svoj poslednji tajm-aut.

8.00 Nenadić promašuje svoj prvi penal, a onda jako loša odbrana FMP-a, tako da Tomas apsolutno sam daje zicer. Ipak, Stefan Lazarević pogađa trojku na drugoj strani, a uzvraća Kodi! 70:85!

9.10 Nenadić je ostao sam, ali promašuje trojku. Kodi kreće u napad, a Čović mora njegov trk da zaustavi faulom. Njegova druga lična. Postavio je FMP odbranu, ali Dangubić ostaje sam i postiže još jednu trojku! 66:80

TREĆA ČETVRTINA:

Kraj četvrtine! 

Posle tajm-auta Pejdž i Mika prave akciju i postiže koš centar. Pecarski se probudio na drugoj strani i daje koš i bacanje za 63:72. Pejdž odmah uzvraća trojkom, a onda opet Pecarski! 64:75

U samom finišu četvrtine, Dangubić je loše dodao, Nenadić je presekao loptu i krenuo u kontru, ali ga je Gordić faulirao. Pogađa oba penala i to je 20 poena za njega do sada. Na drugoj strani, Gordić daje trojku, tako da Partizan čuva dvocifrenu prednost – 66:77.

2.58 FMP je sada u mini-naletu, Partizan je potrošio nekoliko napada, tako da sad Šćepanović traži tajm-aut da bi to zaustavio. 60:70

4.03 Gordić ulazi sam i polaže za 67:52. Već dva puta je Jovanović zvao tajm-aut u ovoj četvrtini u pokušaju da zaustavi te prodore, ali za sada bez rezultata. Nenadić postiže dva poena (silazna putanja), a onda Tomas pravi faul u napadu, njegova treća lična greška. Čović je izašao, Nemanja Jaramaz nije u sastavu, pa Ulubaj prenosi loptu za FMP.

54:67.

5.34 Atrakcija! Sjajan napad Partizana, Zagorac je sa linije za tri našao Veličkovića na vrhu reketa, a on je kreirao Tomasu, koji protrčava ispod koša i zakucava! 49:60, ali kratko je trajala ta prednost jer Pecarski daje trojku. Na drugoj strani Kodi vezuje pet poena i to je vođstvo 65:52!

7.55 Kodi pogađa oba bacanja, a onda se Partizan odbranio, pa je trener FMP-a dobio tehničku grešku. Zagorac pogađa bacanje, a onda u narednom napadu Gordić prodire i Partizan ide na maksimalnih +9 – 47:56.

Vrlo lako bekovi Partizana prodiru u reket, Jovanović traži tajm-aut.

8.47 Rade Zagorac pogađa trojku, ali vraća Nenadić! 47:51

POLUVREME:

Verovatno nijedan trener nije zadovoljan brojem primljenih poena u prvom poluvremenu, ali ni izgubljenim loptama. FMP ima 9 izgubljenih lopti, a Partizan 7.

Osim toga, dobre šuterske partije na obe strane. Crno-beli imaju 18 skokova, "panteri" 12.

Ulubaj je dao 13 poena za FMP, a Nenadić 11. Filip Čović ima 8 poena i 5 asistencija.

Pejdž je dao 9 poena za Partizan. Rade Zagorac ima 7 poena i 6 skokova, Veličković 8 poena, a Tomas 7.

DRUGA ČETVRTINA:

Kraj! 44:48

1.42 Čović je pustio Dangubića da šutne za tri i on pogađa! 39:45, ali onda Čović daje trojku u sledećem napadu, 42:45! Onda Pejdž daje trojku i sada Jovanović traži tajm-aut! 42:48!

FMP za tri šutira 7/14, a Partizan 5/12

3.06 Zagorac je promašio šut, a Ulubaj daje trojku i smanjuje na 39:43. FMP ima osam izgubljenih lopti, Partizan šest…

3.43 Nemanja Nenadić daje dva penala, a na drugoj strani pogađa Gordić, Partizan čuva +6 nakon što su Nenadić i Veličković promašili trojke – 36:42.

Gordić i Tomas su igrali pik en rol i Amerikanac je fauliran. Mnogo penala u ovoj deonici. Tomas promašuje prvo bacanje – 36:43.

5.23 Partizan sad ima probleme sa penalima visokih igrača: po dva imaju Mika, Veličković i Nikola Janković, ali i Nemanja Dangubić.

Radovanović pogađa jedan penal, a onda Nenadić daje trojku! To je 9 poena za njega u ovoj deonici i ne dozvoljava Partizanu da se "odlepi". Na drugoj strani pogađa Zagorac i to je 34:39.

Izvor: MN PRESS

6.46 Mika je pogodio oba bacanja za 30:32. Posle nekoliko promašenih napada Ulubaj beleži prvi promašaj. Na drugoj strani Jaramaz pogađa iz teške pozicije, a onda i Veličković daje trojku i Partizan ima +7 – 30:37. Sjajan je Rašon Tomas trenutno u odbrani, a crno-beli kontrolišu defanzivni skok.

Jovanović reaguje promenom centarske linije.

8.08 Nikola Janković pogađa koš, a onda Nenadić daje koš iz prodora i dodatno bacanje, za 29:28. Odmah je fauliran Gordić i daje oba – 29:30.

8.58 Sjajno je Tomas blokirao, Partizan trči kontru, a Pejdž iz tranzicije pogađa trojku i opet vode crno-beli! Potom Tomas osvaja loptu i lagano zakucava, već 5:0, a nije prošao ni minut. 23:26, ali Nenadić uzvraća trojkom – nerešeno je! 26:26

PRVA ČETVRTINA:

KRAJ: Tomas sa poludistance daje koš, sat za napad je isključen, ali FMP nije iskoristio preostalo vreme. FMP vodi 23:21.

Partizan je bolje počeo, vodio je sa šest poena prednosti, ali FMP je zahvaljujući šutu za tri napravio seriju 13:3 i poveo. Mnogo grešaka na obe strane, ali je domaćin bio efikasniji. Okben Ulubaj postigao je 10 poena bez promašaja.

0.35 Zagorac pogađa oba penala i Partizan prilazi na pola koša zaostatka 19:18, ali Filip Čović daje trojku! 22:18, to je treća trojka domaćina iz pet pokušaja. Na drugoj strani Partizan OPET gubi loptu i to mu je već peta izgubljena…

Zagorac pogađa jedan od dva penala, ali Partizan hvata ofanzivni skok – uzalud, Pejdž promašuje, loše postavljen napad. Lešić na drugoj strani pogađa drugo bacanje. To je 2/5 sa linije penala.

2.07 Konačno daje koš Partizan preko Zagorca, koji je prvo izblokiran, a onda uhvatio ofanzivni skok. Na drugoj strani pogađa Ulubaj! To je 10 poena bez promašaja za turskog internacionalca. Na drugoj strani pogađa Pejdž otvoren šut i to je njegov prvi pogodak za dva poena u ABA ligi ove sezone… 19:16

3.23 Skupio je Partizan odbranu, a Radovanović pogađa trojku i FMP opet vodi, a onda je i Ulubaj dao trojku za 17:12. To je serija 13:2 i Šćepanović traži tajm-aut!

4.34 Novica je vezao pet od prvih 10 poena Partizana i izlazi napolje. Umesto njega, tu je Rašon Tomas. Na drugoj strani, veteran Sava Lešić pogađa iz reketa, a onda zaustavlja i Miku. Na drugoj strani, Ulubaj je krenuo u prodor, Dangubić ga je faulirao, ali je Turčin šutirao i pogodio, a onda i dodatno bacanje. To je drugi penal Dangubića i on ide na klupu.

Odbrane nisu toliko dobre koliko se greši na obe strane. Tomas daje koš, a onda i Radovanović. 11:12

6.19Ulubaj pogađa koš, na drugoj strani Veličković ostaje sam na trojci i pogađa. Kapiten Partizana je posle toga presekao loptu, istrčao kontru i položio za lake poene. Sa druge strane, Popović, debitant u ABA ligi, promašuje oba bacanja. 4:10 vođstvo crno-belih…

8.10 Kodi uzvraća trojkom, a na drugoj strani promašuje Čović. Mika pogađa oba bacanja i sada vodi 5:2. U sastavu je i Rašon Tomas…

Počela je utakmica, Partizan je osvojio podbacivanje i prvi krenuo u napad. Sa druge strane Đorđević pogađa iz reketa i to je prvo vođstvo domaćina.

Vlado Šćepanović je uvrstio Veličkovića u startnu petorku. Ovo su sastavi:

FMP: Lazarević, Čović, Popović, Ulubaj, Đorđević

Partizan: Miler-Mekintajer, Jaramaz, Dangubić, Veličković, Mika

kosarkas FMP-a na utakmici ABA lige protiv Partizana, Beograd 17.10.2020. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS
Izvor: MN PRESS

N A J A V A:

FMP dočekuje Partizan, što je utakmica koja uvek podiže tenzije kod navijača, ali sada će crno-beli biti pod dodatnim pritiskom zbog lošeg početka sezone.

Crno-beli su izgubili u četiri od prvih pet utakmica i obe u ABA ligi. Partizan je poslednji put ovako loš početak imao 2015. godine, kada je u prvih osam kola ABA izgubio šest puta i na kraju se nije plasirao u plej-of.

Naravno, ne može se to tada porediti sa ovim danas. Imao je Partizan i dobra izdanja, ali je u Badaloni pobedio sam sebe, a protiv Budućnosti je primio trojku uz zvuk sirene u drugom produžetku.

Anketa

Ko pobeđuje večeras?

  • FMP rutinski

    0% (0)

  • Partizan rutinski

    0% (0)

  • FMP tesno

    0% (0)

  • Partizan tesno

    0% (0)

Ko pobeđuje večeras?

Rezultati

Kako god, navijači nisu zadovoljni, mediji već odbrojavaju dane treneru Vladu Šćepanoviću, bez obzira što je predsednik Ostoja Mijailović javno više puta rekao da se to ne radi tako.

FMP je u prvom kolu ubedljivo pobedio Primorsku, a onda ubedljivo izgubio u Splitu, tako da je sada na skoru 1/1.

Dodatni problem za Partizan je i povreda centra Vila Mozlija, a ne zna se ni kakav je status Rašona Tomasa.

Sa druge strane, FMP je opet kompletan, a trener je najavio i promociju mladih igrača.

Sve u svemu, čeka nas zanimljiva utakmica, ostanite uz MONDO da je pratimo zajedno.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC