• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Snježna kraljica" na Sljemenu 3. i 6. januara: Bez publike, javnog žrijeba, "baloni", ograničen broj novinara...

Autor Dragan Šutvić

Biće ovo drugačija takmičenja na Sljemenu od onih na koja smo navikli

 Skijanje Snježna kraljica 2020 Sljeme protokol Izvor: FENA

Međunarodna skijaška federacija (FIS) i Nacionalni štab civilne zaštite Hrvatske službeno su odobrili održavanje trka FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy 2021" uz poštivanje najstrožih epidemioloških mjera – i bez gledalaca, saopštili su organizatori.

Možda će vas zanimati

U skladu sa važećim epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, sljemenske trke će se održati 3. i 6. januara bez gledalaca i gostiju, a u skladu sa pravilima FIS-a za ovu sezonu, neće biti ni javnih izvlačenja startnih brojeva koja su se tradicionalno održavala u centru Zagreba.

Po prvi put u istoriji održavanja "Snježne kraljice", slalomašice i slalomaše u cilju neće dočekati navijači, a kako bi se maksimalno smanjila interakcija skijašica i skijaša sa svima ostalima, uvedeni su dodatni mehanizmi zaštite u vidu tri tzv. "balona" – odvojenih za takmičarske ekipe, medije i organizacijski tim – unutar kojih će se kretati svi koji učestvuju u "Snježnoj kraljici" 2021. godine, bez međusobnog miješanja između "balona".

Takođe, svi učesnici moraće da imaju negativan test na Covid-19 ne stariji od 72 sata te da svakodnevno ažuriraju informacije o zdravstvenom stanju u svojim FIS Covid-19 ispravama.

Svi skijaši i skijašice i njihovi timovi koji dolaze u Zagreb biće prethodno testirani te će biti smješteni u jednom hotelu, koji će biti zatvoren za ostale posjetioce, a biće testirano i osoblje hotela, dok će novinari biti smješteni u drugom hotelu.

Takmičarski timovi će po dolasku na Sljeme imati posebne koridore za kretanje, kako bi se izbjeglo miješanje s radnicima na stazi.

U skladu sa epidemiološkim mjerama i protokolima zaštite svih učesnika događanja, ograničen je i broj novinara koji će moći da se akredituju za praćenje trka. Kako bi se izbjegao direktni kontakt sa skijašima, za novinare će biti organizovane "virtualne konferencije", a jedini pres centar, onaj u cilju, imaće vrlo ograničen broj mjesta.

Što se tiče sportskog dijela, ženski i muški slalom na Crvenom spustu na Sljemenu ni u jednom trenutku nisu bili upitni. Zaposlenici skijališta Sljeme i Hrvatskog skijaškog saveza najranije su od svih godina do pripremili stazu za održavanje trka Snježne kraljice.

Na sljemenskom Crvenom spustu, najbolje svjetske slalomašice po 15. put boriće se za bodove, krunu i plašt Snježne kraljice.

Ženska slalomska trka na rasporedu je u nedjelju, 3. januara, s početkom prve vožnje u 12.30 i druge u 16 časova.

Najbolji slalomaši sljemenskom stazom će se 12. put spustiti u srijedu, 6. januara, i to sa startom prve vožnje u 12.15, a druge u 15.30 časova.

(MONDO/agencije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC