• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci iz Bese Famgas pred revanš sa Borcem m:tel: Tim koji bude pravio manje grešaka ide u osminu finala!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Španski trener Bese Famgas iz Peći Havijer Kabanas i rukometaš Viktor Alonso Garsija složni su u ocjeni da u će sutrašnjem revanšu protiv Borca m:tel u Banjaluci odlučiti individualne greške. "Ekipa koja bude imala manje grešaka, proći će u osminu finala".

 Havijer Kabanas i Viktor Alonso Garsija za  MONDO o Rk Borac - RK Besa, 3. kolo EHF Evropski kup Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije dugih putešestvija koje su imali rukometaši Borca m:tel na putu ka Kosovu i Metohiji, prelaska administartivnih prelaza, čekanja, provjeravanja testova za korona virus, viza i slično, gotovo identičan tretman dogodio se i Besi Famgas na putu prema Bosni i Hercegovini.

Možda će vas zanimati

Zbog umora od dugog puta, španski stručnjak Havijer Kabanas nije još prošetao Banjalukom, ali je i prije ovog dvomeča znao za RK Borac, koji u svojoj istoriji ima titulu prvaka Evrope i trofej IHF Kupa.

"Putovali smo cijelu noć i kad smo došli ovdje u Banjaluku bili smo preumorni da bismo išli u upoznavanje grada. Odmarali smo u sobama, ali znam dosta o Banjaluci po Rukometnom klubu Borac. Kad sam počeo svoju igračku karijeru zapamtio sam Zdravka Rađenovića, velikog igrača iz bivše Jugoslavije", počeo je Španac razgovor za naš portal.

Prema njegovim riječima, nije upoznat o razlozima dugog stajanja na granici BiH.

"Ne znam šta se dogodilo, moguće je da je problem bio s vizama, dokumentima...Nije posebno bilo teško putovati po noći, ali stigli smo sa nekoliko sati zakašnjenja zbog tih administrativnih teškoća na granici".

Kabanas je svjestan da njegov tim u sutrašnjem meču ima dva gola prednosti pred revanš u Banjaluci, ali nije siguran da će to biti dovoljno za prolaz.

"Po mom mišljenju, u pitanju su dva vrlo slična tima, Borac je u nekim stvarima bolji od nas, a mi smo bolji u nekim drugim. Zato će revanš utakmica biti veoma neizvjesna i vrlo slična prvom susretu u Peći. Ekipa koja bude pravila manje grešaka će na kraju vrlo vjerovatno izići kao pobjednik. Borac igra veoma dobru odbranu, mi moramo pronaći način da osujetimo njihovu defanzivnu igru i pružimo dobru partiju u napadu. Ako njihova odbrana ne bude pravila greške, imaćemo problema i tu je ključ sutrašnjeg meča".

Strateg iz Španije se složio da su najbolji akteri prve utakmice bili golman Borca m:tel Bojan Ljubišić sa 12 odbrana i Grk iz Bese Haralampos Maljos, strijelac sedam golova.

"Po mom mišljenju oko golmana Ljubišića se zasniva igra Banjalučana. Tu su i brojevi 18 (Marko Lukić) i 58 (Milan Dakić), nisam im zapamtio imena, ali odlični igrači posebno u igri 'jedan na jedan'. Moraćemo da pronađemo način da se dobro branimo i onda imamo šanse za prolaz", zaključio je trener pećkog kluba.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Desni bek Bese Famgas Viktor Alonso Garsija je rođen u Hihonu i najprije smo ga pitali da li je navijač Sportinga, što je uz osmijeh potvrdno odgovorio. U prvoj utakmici u Peći, posebno u prvom poluvremenu zadavao je previše problema odbrani Borca m:tel, a bio je i strijelac dva pogotka.

"Biće vrlo slična utakmica, šanse za prolaz u osminu finala su stvarno podjednake, 50:50. U prvom meču smo slavili 24:22, bilo je vrlo neizvjesno, oni su napravili neke greške, pravili smo i mi, ali sutra moramo biti mnogo spremniji i precizniji u napadu. Posebno u drugom poluvremenu prvog duela, nismo bili dobri. Ako budemo imali manje grešaka sutra, vjerujem da možemo eliminisati Borac".

Španski rukometaš se djelimično složio sa konstatacijom da sudije iz prve utakmice nisu odradile dobar posao, ali i dodao da je na igračima da se prilagode kriterijumu suđenja, a ne obrnuto.

"Ponekad su sudije dobre, ponekad nisu. To je tako u rukometu, posebno u evropskim takmičenjima. Na nama igračima je da se adaptiramo sudijama, u zavisnosti iz kojih zemalja dolaze. Nekad imaju prestrog, a nekad preblag kriterijum. Ali, oni su arbitri i njihova odluka mora da se poštuje", zaključio je srednji bek Bese Famgas.

Pravdu će u subotnjoj utakmici dijeliti hrvatske sudije Ante Mikelić i Petar Paradina, a ulogu delegata imaće Pero Marić iz Bosne i Hercegovine.

Meč između Borca m:tel i Bese igra se u subotu s početkom u 18.00 a direktan prenos je na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS Plus).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC