• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gračanica bez borbe u osmini finala EHF Evropskog kupa: Žao nam je što nije na terenu, ali nestrpljivo čekamo žrijeb!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometni klub Gračanica osigurao je plasman u osminu finala EHF Evropskog kupa!

 RK Gračanica bez borbe u osmini finala EHF Evropskog kupa Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

I to bez odigranog dvomeča trećeg kola ovog takmičenja, nakon što je Evropska rukometna federacija (EHF) zvanično saopštila da je otkazan susret sa izraelskim Holon Juvalimom.

Možda će vas zanimati

"Upravo smo dobili zvanično saopštenje od strane EHF-a u vezi neodigravanja dvomeča 3.kola EHF Evropskog kupa između Gračanice i Holon Juvalima i našem plasmanu u narednu rundu (1/8 finala). Zaista nam je žao što su vanredne okolnosti uticale na ovakav ishod i mnogo bi nam bilo draže da smo ovaj uspjeh ostvarili na terenu", navedeno je u saopštenju kluba iz Gračanice.

Takođe, Gračanica je naglasila da želi sve najboljem izraelskom klubu u nastavku tamošnjeg šampionata.

ao nam je zbog troškova koje su imali u organizaciji putovanja, a posebno saosjećamo sa igračima koji nisu imali priliku da se na terenu bore za dalji prolaz u EHF Evropskom kupu. Mi se okrećemo našim obavezama u Premijer ligi Bosne i Hercegovine gdje nas očekuju dvije izuzetno teške utakmice, a sa nestrpljenjem ćemo očekivati i izvlačenje parova za osminu finala u Evropi", naglašeno je u saopštenju predstavnika BiH.

Beč, 18.12.2020.g.

Upravo smo dobili zvanično saopštenje od strane EHF-a u vezi neodigravanja dvomeča 3.kola EHF...

Posted by RK Gračanica on Friday, December 18, 2020

U nešto ranijem saopštenju, koje prenosimo s malim izmjenama, Gračanica je objasnila razloge zbog kojih je došlo do otkazivanja dvomeča sa izraelskim klubom.

"Na našu veliku žalost dvomeč, koji se trebao igrati u subotu i nedelju 19. i 20.decembra sa početkom od 18.00 sati u Gračanici, neće biti odigran. Naime, ekipa iz Holona juče ujutro je iz Tel Aviva preko Istanbula krenula put Sarajeva. Iz Tel Aviva je sletjela u Istanbul, odakle je u 13.00 sati bio predviđen let za Sarajevo. Na žalost, let na relaciji Istanbul-Sarajevo odgođen je zbog guste magle i slabe vidljivosti na aerodromu u Sarajevu. To je značilo da gosti treba da čekaju naredni let koji je po redu letenja bio danas u isto vrijeme. Međutim, to je takođe podrazumijevalo prema uputstvu putničke agencije 'Pegas' (obaviješteni u 11,00 sati) da se ekipa mora ponovo testirati na PCR test budući da bi postojeći test bio stariji od 48 sati i samim tim zakonski nevalidan za ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Predstavnici Holon Juvalim, odbili su mogućnost za novo testiranje, iznijeli su svoje specifične razloge takvog stava, složili su se da tehnički izgube utakmicu i odlučili su da se danas vrate u Tel Aviv.

Osnovi razlog je činjenica da je u ekipi Holon Juvalim koju su sačinjavali 16 igrača i pet članova vođstva, nalazilo pet vojnika (služenje vojnog roka i status vojnika u Izraelu je specifično).

Kako je objašnjeno u dopisu, u slučaju da je neko od članova sa statusom vojnika bio pozitivan na kovid-19, morao bi provesti 10 dana u karantinu u Turskoj, što je suprotno propisima Ministarstva odbrane Izraela, te gosti nisu željeli, niti smjeli da rizikuju sa novim testiranjem.

Takođe, mi smo se usmeno i pismeno obratili Graničnoj policiji aerodroma Sarajevo, uz molbu da se ekipi Holon Juvalim danas omogući ulazak u Bosnu i Hercegovinu uz PCR testove od 15.12.2020.

Na žalost, dobili smo negativan odgovor uz konstataciju da Granična policija isključivo prati zakonsku legislativu donesenu od strane Vijeća ministara i da će oni svakako raditi svoj posao u skladu sa propisanim mjerama zaštite.
Našu kooperativnost, korektnost i želju da igramo utakmice, predstavnici Holon Juvalim istakli su u svom dopisu EHF-u, koji smo i mi zaprimili.

Sinoć u 23.50 sati o svemu su pismeno i definitivno obavijestili EHF (Evropska rukometna federacija) i naš klub. Danas u toku dana od krovne Evropske rukometne federacije stiglo je i formalna obavijest o neodigravanju utakmica.

Iskreno, žao nam je što se ovaj dvomeč završio na ovako nepopularan način. U proteklom periodu napravili smo opsežne pripreme da sve protekne u najboljem redu i da na terenu izborimo evropsko proljeće.Međutim, zaista ni na koji način nismo mogli predvidjeti, niti uticati na ovakav rasplet situacije. Na kraju zahvaljujemo se svima koji su nam u proteklom periodu pružili podršku i bili spremni pomoći u vezi organizacije ovih utakmica".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC