• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Biće neizvjesno i u Banjaluci, spremamo male izmjene u odbrani i napadu": Trener Borca m:tel pred revanš sa Besom

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel u subotu s početkom u 18 časova će juriti "minus dva" gola protiv Bese u revanšu trećeg kola EHF Evropskog kupa.

 Mirko Mikić pred revanš RK Borac - RK Besa Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučani su u prvom susretu, malo zbog grešaka u napadu, a još više zbog, blago rečeno sumnjivih sudijskih odluka Bogdana Kaluđerovića i Ivana Vujačića, arbitara iz Crne Gore, poraženi u Peći rezultatom 22:24, što je itekako ostavilo realnu nadu da će u "Boriku" uspjeti da nadoknade i prođu u dalje takmičenje.

Možda će vas zanimati

Ipak, s obzirom da su ekipe poprilično približnog kvaliteta, jasno je da će i revanš biti vrlo neizvjestan jer i gosti iz Metohije imaju svoje planove i težnje da naprave iskorak u Evropi.

"Svakako će biti neizvjestan meč, vidjelo se u prvoj utakmici da smo podjednakog kvaliteta. Uvjeren sam da će trener Bese (Havijer Kabanjas) nešto promijeniti u igri u revanšu, baš kao što smo mi spremili neke drugačije varijante u napadu i odbrani. Danas imamo još jedan trening da to privedemo kraju, da poradimo oko tih detalja", rekao je šef struke crveno-plavih Mirko Mikić u izjavi za naš portal.

U prvom susretu Mikić je pronašao način da zaustavi Nikolu Prcea, kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je najčešće bio strijelac iz sedmeraca, ali je odličnu partiju pružio grčki reprezentativac Haralampos Maljos, koji je postigao sedam golova.

"U prvom susretu smo uspjeli da zaustavimo neke njihove važne igrače, očekujem da će sutra biti malo opasniji. Vidjećemo, nema se ni puno vremena da se nešto posebno mijenja, pa očekujem da meč bude na jednu, dvije lopte, baš kao što je bio i duel u Peći. Briljirao je Grk u prvoj utakmici, probaćemo da mu suzimo prostor u igri 'jedan na jedan', probaćemo i da zatvorimo njihovog pivota i to je to", dodao je Mikić.

Zbog pandemije korona virusa, baš kao i u prvoj utakmici u Peći, i revanš će biti odigran pred praznim tribinama u Banjaluci.

Pravdu će u subotnjoj utakmici dijeliti hrvatske sudije Ante Mikelić i Petar Paradina, a ulogu delegata imaće Pero Marić iz Bosne i Hercegovine.

Mi se samo nadamo da će biti mnogo kvalitetniji od crnogorskog para, za koji je Mikić izjavio u Peći, da "ne zaslužuje da sudi drugu ligu Crne Gore, a kamoli evropsko takmičenje".

Meč između Borca m:tel i Bese igra se u subotu s početkom u 18.00 a direktan prenos je na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS Plus).

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Aj Borac... Ove ćepice moramo preskočiti....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC