• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan odluke za "zmajeve": U Gracu za drugi plasman na EURO u istoriji!

Autor Dragan Šutvić

Remi ili bilo kakva pobjeda sigurno vode bh. reprezentativce na prvenstvo Evrope

 rukomet austrija bih kvalifikacije euro 2022 najava Izvor: Anadolija/Elman Omıć

Stigao je dan odluke – dan kada ćemo saznati da li će rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine po drugi put u istoriji izboriti nastup na prvenstvu Evrope!

"Zmajevi" će večeras u Gracu, sa početkom u 18 časova, odmjeriti snage sa Austrijom, koju su 14. marta, na debiju selektora Ivice Obrvana, u Bugojnu savladali rezultatom 27:21.

Možda će vas zanimati

Dva tima su pred posljednjih 60 minuta izjednačena na tabeli sa četiri boda, a bh. reprezentativcima je za ovjeru plasmana na EURO 2022 dovoljan remi ili bilo kakva pobjeda.

Postoji i opcija da se na kontinetalnu rukometnu smotru ode uz večerašnji poraz, ali tada bi Obrvanov tim morao da osluškuje vijesti i prati rasplet u drugim kvalifikacionim grupama...

Bosna i Hercegovina je kvalifikacije za EURO 2022 počela novembarskim porazom u Diseldorfu (25:21), u meču koji je BiH zbog velikog broja igrača pozitivnih na korona virus željela da odgodi, međutim njemački rukometni savez je glatko odbio tu opciju.

Odgođen je, ipak, meč drugog kola protiv Austrije (odigran, rekosmo, u martu), poslije čega je BiH narednu obavezu imala u januaru.

Upisan je poraz 6. januara na gostovanju u Estoniji (24:21), da bi istog rivala bh. tim savladao četiri dana kasnije, ali uz slabiji međusobni omjer (21:19) i činilo se tada da je EURO 2022 nemoguća misija.

Ipak, dolaskom Ivice Obrvana umjesto dotadašnjeg trenera Bilala Šumana, stvari su se promijenile nabolje.

Austrijanci su poraženi razlikom od šest golova u Bugojnu (27:21), potom je uslijedio nesrećan poraz poslije egala sa Njemačkom (24:26), što su okolnosti koje, svakako daju optimizam pred gostovanje u Gracu.

Plasman na prvenstvo Evrope izboriće prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz svake od osam kvalifikacionih grupa, te četiri najbolja trećeplasirana tima.

Šampionat će se održati od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, pored kojih su, za sada, sigurni učesnici Španija i Hrvatska (finalisti prvenstva iz 2020. godine), te Njemačka, Srbija, Švedska, Rusija, Sjeverna Makedonija, Danska, Francuska, Norveška, Island, Portugal, Bjelorusija, Slovenija i Holandija, koji su to prvo stekli kroz kvalifikacije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC