• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka je zbog njega voljela Australija: Legenda otišla u penziju - ovako je otkrio šta je Đoković uradio za njega!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Australijanac Dilan Alkot je najveći teniser u kolicima svih vremena.

 Novaka je zbog njega voljela Australija: Legenda otišla u penziju - ovako je otkrio šta je Đoković uradio za njega! Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen

Ovogodišnji Australijan open do sada je bio idealan za domaće Australijance. Cijela nacija je bila oduševljena što je Novak Đoković deportovan, a onda je čak osmoro njihovih tenisera i teniserki stiglo do finala takmičenja pred svojim navijačima.

Time su oborili grend slem rekord, a jedan od tih finalista je i legendarni Dilan Alkot, teniser u kolicima koji je upravo završio bogatu karijeru.

Možda će vas zanimati

Alkot je Australijanac koji je tokom karijere osvojio 15 grend slem trofeja na turnirima za igrače u kolicima, a prije nekoliko dana je bio proglašen i za Australijanca godine.

On je u finalu ovogodišnjeg turnira kao prvi nosilac izgubio od drugog igrača svijeta, Sema Šrodera, a još prije početka Australijan opena naglasio je da će mu to biti posljednji turnir u karijeri.

Alkot je poslije posljednjeg meča u karijeri dobio ovacije, a prije pet godina imao je sjajan susret sa Novakom Đokovićem. Bilo je to na egzibiciji pred početak Australijan opena 2017. godine, kada su se Srbin i Australijanac našli sa suprotnih strana mreže.

Dilan je pozvao Novaka da i on proba da igra tenis u kolicima, Đoković je to oduševljeno prihvatio, ali je shvatio da to nije baš tako jednostavno.

Australijanci su tada bili oduševljeni Đokovićevim potezom i odavanja priznanja sportistima koji se takmiče u kolicima.

"Dame i gospodo, moram da kažem da ne postoji veći podržavalac tenisa u kolicima na ATP turu od Novaka Đokovića. On uvijek daje sve vrijeme koje ima za nas. Molim vas pozdravite Novaka aplauzom što nas podržava u svemu što radimo", rekao je tada Alkot, prije nego što su uslijedile ovacije. Evo kako je to izgledalo:

Novak Đoković igra tenis u kolicima
Izvor: Youtube/Australian Open TV

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC