• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabranite Zverevu da igra na grend slemovima! Novakov hejter traži drakonsku kaznu za Nijemca: Postoji jedno rješenje!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mats Vilander traži da se njemački teniser kazni žestoko zbog ispada na turniru u Akapulku i udaranja reketom u sudijsku stolicu

 Mats-Vilander-trazi-suspenziju-za-Aleksandera-Zvereva Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON/twitter/screenshot/@riveretti

Napravio je Aleksander Zverev skandal na turniru u Akapulku. Odlučio je da zaigra u dublu i tamo je imao potez koji je šokirao teniski svijet.

Nezadovoljan odlukom sudije, njemački igrač je frustraciju izbacio tako što je reketom udarao u stolicu u kojoj je sjedio sudija. Polomio je reket, a organizatori su ga ubrzo izbacili sa takmičenja.

To nije bio kraj, ATP ga je dodatno kaznio, a čuveni švedski igrač Mats Vilander traži da Nijemca suspenduju. Prema njegovim riječima jedino rješenje je zabrana igranja.

"Ako igrač polomi reket na sudijskoj stolici i to na svega nekoliko centimetara od noge sudije onda ne treba da mu bude dozvoljeno da se vrati na teren dok ne prođe neki proces rehabilitacije. Treba da prođe neko vrijeme. Moramo da ga kaznimo na pravi način. Ako mu dozvolimo da se vrati na teren i da igra tenis nedjelju ili dve dana poslije toga onda je to prebrzo", rekao je Vilander za Eurosport.

Vilander smatra da Zverev ne bi trebalo da igra na predstojećim velikim turnirima.

"Za mene novac nije način da se kazni. Ili nekoga sa takvim ponašanjem kaznite suspenzijom na dva-tri mjeseca ili na šest mjeseci. Ne možete da mu dopustite da igra najvažnije turnire u ovoj godini. Sada su najvažniji vjerovatno grend slemovi, Mastersi i Dejvis kup. Ne znam gdje tačno treba povući crtu, ali ako mu dozvolite da se takmiči odmah na turnirima onda to nije fer prema drugim igračima."

Njemački igač se poslije svega izvinio, u njegovu odbranu je stao i Novak Đoković, ali Mats traži još žešću kaznu.

"Možda je vrijeme da se napravi neko zasebno tijelo koje bi donosilo takve odluke. Kombinacija rada ATP, ITF, WTA i Olimpijskog komiteta. Zajedničkim radom bi se takvo ponašanje spriječilo, ne bi mogao da igraš ako ne prođeš proces rehabilitacije. Nije to dobro ni za tenis ni za Zvereva, ali isto tako ako mu dozvole odamh da zaigra onda se ne šalje prava poruka. Razumijem da je bio emotivan, aplaudiram mu na tome što je na neki način pokazao i da mu je stalo do dubla, ali je morao da pronađe neki drugi način da pokaže da mu je stalo", zaključio je Vilander.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC