• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nesposobne kukavice sa jedne strane, a Novak s druge! Italijan vatreno branio Đokovića, pa spomenuo i Ruse!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čuveni italijanski kritičar i istoričar umjetnosti bio je oduševljen onim što je vidio od Novaka Đokovića u Rimu.

 Italijanski umjetnik Vitorio Zgarbi brani Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Nakon što je u Rimu osvojio svoj prvi pehar na šljaci ove sezone Novak Đoković je dobio podršku sa neočekivanog mjesta. Najpoznatiji italijanski istoričar umjetnosti Vitorio Zgarbi stao je na njegovu stranu!

Zgarbi koji je poznat i po svom političkom angažmanu sada je istakao da je Novak imao pravo da se ne vakciniše, kao i da je pokazao svima da je zapravo bio u pravu.

Možda će vas zanimati

"Đoković je simbol slobode i hrabrosti. Đoković nije dobio samo jedan meč, već je pobijedio sve koji su htjeli da ga spiječe da igra", rekao je ushićeni Zgarbi.

On se dotakao i zabrana za ruske i bjeloruske sportiste, jer je rekao da ni nečiji lični stav, a ni nacionalna pripadnost ne mogu da budu razlog da nekome bude zabranjeno da nastupa.

"Umjetnost je individualna stvar, muzika je individualna, sport je individualan i ni vaše državljanstvo niti neki stav ne mogu da budu razlog da se spriječi neko da dominira. Tako da ko god da je spriječio Đokovića da igra u Australiji - on je kukavica!", počeo je ljutiti Italijan, pa je dodatno napao australijske vlasti.

Nakon što su dozvolili Novaku da uđe u zemlju krenula su beskrajna suđenja na kojima je na kraju Đoković pobijedio, ali je čista politička odluka otjerala "kralja Melburna" sa njegovog omiljenog grend slema.

"To je vlada nesposobnih koji su ga tretirali kao da je bolestan. Toliko je bio bolestan da je stigao u Italiju i osvojio turnir čim su ove zabrane koje su postavili nesposobni ukinute", naveo je Italijan.

A na kraju je istakao da on stoji uz Novaka u ovom trenutku i imao je samo riječi hvale za srpskog velikana. 

"Moramo da živimo u zdravom svijetu, a bolesni moraju da se liječe. A Đoković je pokazao kakav je čim su mu dozvolili da igra. Sada vidimo da živimo u svijetu nesrećnih i u svijetu kukavica. Đoković je sa druge strane simbol hrabrosti i slobode. Uz njega sam i podrđavam ga u ovom trenutku", završio je egzaltirani Zgarbi.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC