• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka prozivali da je slabić, a Nadal je za isto heroj! Ovaj podatak će šokirati svijet - Zašto Rafu niko ne kritikuje?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novaka Đokovića je dugo pratila reputacija igrača koji prelako odustaje, a zapravo je situacija takva da je Rafael Nadal više puta u karijeri predavao mečeve. Na jednom primjeru se odlično vidi da se na njih dvojicu po tom pitanju gleda drugačijim očima...

 Rafael Nadal u karijeri predao više mečeva od Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Osvojio je Novak Đoković prošlog vikenda novi Vimbldon - četvrti u nizu, a sedmi u karijeri. Tako je stigao do 21. grend slema i prišao Rafaelu Nadalu na samo jedan na vječnoj listi najvećih šampiona.

Nadal nije uspio da se umiješa u borbu za trofej jer je predao meč polufinala Niku Kirjosu bez borbe zbog povrede trbušnog mišića. Pobjeda Španca u četvrtfinalu opisana je kao herojska, a sada se na društvenim mrežama pojavio zanimljiv dokaz koji pokazuje da se o Nadalu i Đokoviću po pitanju povreda ne piše na isti način!

Možda će vas zanimati

Jedan korisnik je na Tviteru želio da pokaže da Novak i Rafa ne uživaju isti ugled po pitanju predaja mečeva. Đokovića je na početku karijere pratila reputacija da olako predaje mečeve, dok se za Nadala godinama unazad piše kao o najvećem borcu koji nikada ne odustaje.

Ipak, statistika jasno poručuje - Nadal je predao više mečeva u karijeri nego Đoković! Španac je devet puta predao u toku susreta i čak sedam puta odustao od borbe prije početka meča, za ukupno 16 predaja.

Sa druge strane, Đoković je ukupno 14 puta predao meč (samo jednom prije početka meča). Ali ni tu nije kraj. Isti korisnik je na Tviteru na primjeru zvaničnog profila Rolan Garosa pokazao kako se u javnosti Novak i Rafael ne posmatraju istim očima, čak ni nakon što je Srbin uspio da osvoji Australijan open sa sličnom povredom onoj koju je nedavno Španac zadobio.

"Fenomenalni Sten Vavrinka prolazi dalje pošto je Novak Đoković odustao. Svjetski broj jedan se povukao zbog povrede lijevog ramena kada je gubio 2:0 u setovima", pisali su sa Rolan Garosa 2019. godine, kada je Novak predao meč Švajcarcu na US openu.

Zanimljivo, samo godinu dana ranije, takođe na US openu, i Nadal je morao da preda meč. Ali tada su Francuzi drugačije gledali na to.

"Nažalost, Rafael Nadal je morao da se povuče protiv Huana Martina del Potra zbog bola u njegovom desnom koljenu. Argentinac je vodio 2:0 u setovima i igraće u finalu US opena u nedjelju", glasila je poruka Rolan Garosa...

Nadal je poslije predaje na Vimbldonu bez borbe, odlučio da se zabavi na odmoru vozeći džet-ski, a usnimljen je i u noćnom provodu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC