• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi zbog rata ostaju bez jednog od najboljeg tenisera: Pod jednim uslovom će mijenjati državljanstvo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šok-intervju poznatog tenisera!

 Andrej Rubljov odriče se državljanstva Rusije Izvor: MN PRESS

Poznati ruski teniser Andrej Rubljov, 8. igrač ATP liste, ne odbacuje mogućnost da promijeni državljanstvo, ako to bude uslov da se nesmetano takmiči na turnirima. Uostalom, to je prije četiri godine uradila Ruskinja Elena Ribakina i osvojila je u junu Vimbldon kao Kazahstanka, dok Rusi nisu smjeli da dođu na turnir, a uz njih ni Bjelorusi.

"Kada već pričamo o Vimbldonu, vjerovatno je trebalo da promijenim državljanstvo da bi me pustili tamo. To bi njima bilo prihvatljivo", rekao je Ruibljov, koji je prije dva mjeseca osvojio "Serbia Open" na Dorćolu pobjedom protiv Novaka Đokovića. "Ako budemo dobili potpunu zabranu, sa svih turnira, i s obzirom na to da hoću da mi traje karijera, to bi mogao da bude jedan od načina", dodao je on.

Možda će vas zanimati

Rubljov bi teoretski mogao da dobije austrijski pasoš jer je majka njegovog oca iz te države. Ta baka ga je odgajila, sa njom je proveo većinu vremena do 15 godine i ako još neki veliki turniri odluče da zabrane Rusima dolazak, mogao bi da zaigra pod austrijskom zastavom. Ili nekom drugom.

Sa druge strane, Rubljovu nije pomoglo ni to što je od početka rata u Ukrajini slao poruke mira i ni na koji način nije dopustio sebi da bude dio konflikta koji nema veze sa sportom. I pored toga, zabrana mu nije "skinuta" i to ga je razbjesnilo do te mjere da razmišlja i o ovako drastičnim potezima.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

"Naravno da sam frustriran. Sve što sam zaradio, uložio sam u svoju karijeru, a onda mi je zabranjeno da se bavim svojim poslom. Sigurnio da je sve to uznemirujuće, ako pričamo o tenisu. Ponudili smo neka rješenja koja bi zaista mogla da pomognu u smislu diplomatije, da igramo u miks-dublovima sa Ukrajincima, na primjer. Htjeli smo da iskoristimo taj turnir da pokažemo da se mi ne borimo u ratu, da u tenisu nema rata. To je sada najvažnije", rekao je Rubljov u dahu.

"Kao teniser, mogao bih da pošaljem pravu poruku sa terena", dodao je on, uz priznanje da zbog čitave situacije nije mogao, ni htio, ni da gleda Vimbldon na TV-u. A svaki put kada je izlazio sa prijedlogom pred nadležne, dobijao je isti odgovor:

"Uvijek bi mi govorili isto – da će ruska vlada da koristi naše rezultate kao propagandu. Šta god da sam rekao, odgovor je bio isti. Nisam mogao da shvatim zašto tako govore", poručio je Rubljov.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC