• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, ne branimo ti mi da igraš, ali... US open se konačno oglasio o Đokoviću, sada je jasno šta čeka Srbina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković definitivno neće igrati na US openu ove sezone pošto će turnir poštovati odluku vlasti.

 Novak Đoković ne igra na US openu Izvor: Youtube/Printscreen/US Open Tennis Championships

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se na spisku prijavljenih učesnika za US open, ali sada je potpuno jasno da je to bilo samo protokolarno i da neće učestvovati na posljednjem grend slem turniru sezone.

Organizatori US opena objasnili su da nisu oni ti koji mu brani da igra na turniru "jer nije vakcinisan", nego su u pitanju američke vlasti i njihovi zakoni. Sada se US open oglasio i potvrdio da će poštovati ova pravila i da to znači da neće biti nikakvog mogućeg izuzeća, uprkos tome što su hiljade ljudi potpisali peticiju da ga puste.

Možda će vas zanimati

U svom saopštenju, US open je praktično potvrdio da je Đokovićevo ime na spisku učesnika tu samo zato što tako nalažu pravila grend slem turnira, odnosno da se kao sedmi teniser svijeta "automatski kvalifikovao".

"US open nije uveo obaveznu vakcinaciju za svoje učesnike, ali će poštovati odluku Vlade SAD koja se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih neameričkih državljana", potvrđeno je iz US opena čime se definitivno stavila tačka na ovu priču, pa će Srbin tako produžiti odmor.

Prethodno mu je saopšteno da neće moći da igra ni u Torontu, ni u Sinsinatiju, što znači da sigurno do kraja avgusta neće biti na terenu, a za poslije takođe nije sigurno.

Već se ranije spominjalo da bi Đoković mogao da završi sezonu jer mu više nije izazov da igra masters turnire, ali postoji velika šansa da ga gledamo u Dejvis kup reprezentaciji, odnosno na prijateljskom Lejver kupu koji organizuje Rodžer Federer u septembru.

Podsjetimo, US open se igra od 29. avgusta do 5. septembra, a Đoković će neigranjem izgubiti još 1.200 bodova kao prošlogodišnji finalista i očekuje ga novi pad na ATP listi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC