• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton došao na stazu, rekli mu "sutra ne voziš": Zbog novog pravila Formule 1 morao da pusti mlađeg u bolid

Autor Dragan Šutvić

Mnogi nisu znali za novo pravilo u Formuli 1 zbog kog će Luis Hamilton odmoriti u petak.

 hamilton morao da prepusti bolid Izvor: Profimedia

Formula 1 svake godine uvodi brojna nova pravila koja često znaju iznenade navijače, a tako je bilo i pred ovogodišnji vikend na najstarijoj trci na stazi "Pol Rikar".

Hamilton će morati da bude samo posmatrač na prvom treningu uoči trke za Veliku nagradu Francuske. Nije u pitanju suspenzija zbog nakita, pošto se u međuvremenu povinovao pravilima i skinuo je sve minđuše, nego je Formula 1 odlučila da promoviše i "ruki" vozače na drugačiji način.

Možda će vas zanimati

Od ove sezone svaki tim je u obavezi da najmanje dva puta svog "rezervnog vozača" pošalje na stazu na prvom treningu uoči trke, a u Mercedesu su odlučili da ovoga puta svoje mjesto ustupi Hamilton.

Obaviješten je o tome na sastanku Mercedesa i nije naravno pravio nikakav problem, štaviše drago mu je što će Nik de Vris imati priliku da sjedne u njegov bolid. Nije u pitanju ni tako mlad vozač, Holanđanin ima punih 27 godina, a inače vozi i u Formuli E u kojoj je aktuelni šampion.

"Jedva čekamo da vidimo kako će se snaći Nik", poručio je šef njemačkog tima Toto Volf, a vidjećemo da li Mercedes može da nastavi da se "popravlja" iz trke u trku kao što su to činili prethodnih nedjelja.

U posljednje četiri trke Hamilton je tri puta bio treći i jednom četvrti, dok je drugi vozač tima Džordž Rasel dva puta bio četvrti, jednom treći, dok mu se jednom pokvario bolid. Tako je Mercedes malo "skočio" na tabeli sa 237 bodova i približio se Ferariju (303), ali još nedovoljno da ih ugroze.

Zanimljivo, De Vris je inače već vozio na treningu Formule 1 ove sezone kada je na stazi Katalunja nastupio za Vilijams, čak je uspio da ostavi bolji utisak od Nikolasa Latifija.

Treninzi Formule 1 na trci u Francuskoj voze se u petak, u subotu od 16 su kvalifikacije, a u nedjelju od 15 je trka.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Navijači Radnika posjetili su igrače na treningu u jeku teške situacije u klubu.

IZVOR: PROMO/FK RADNIK BIJELJINA

Bijeljinski Radnik nalazi se u teškoj situaciji, samo dvadesetak dana pred start sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Neizvjesno je da li će semberski klub uopšte ući u takmičenje, obzirom da je zbog malog fonda igrača morao da otkaže kontrolne mečeve sa Sim-bauom i Zvijezdom 09, a igrači koji su u pauzi između dvije sezone stigli u Bijeljinu napuštaju klub zbog već sada neizmirenih obaveza.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tim povodom, reagovali su i navijači Radnika, okupljeni pod imenom Incident, koji su preostale igrače posjetili na treningu, na terenu Gradskog stadiona. Poručili su da je krajnje vrijeme da nekadašnji osvajač Kupa BiH i učesnik evropskih takmičenja u dva navrata krene putem ozdravljenja.

"Ovako više ne može!

Želimo obavijestiti sportsku javnost i iskrene navijače FK Radnik da se naš klub ponovo našao na vjetrometini i da neizvjesno dočekuje svaki naredni dan.

Našem klubu je potrebna reorganizacija u svakom obliku funkcionisanja.

Ono što želimo kao navijači više nisu rezultati, već spašavanje od davljenja!", objavili su navijači Radnika na društvenim mrežama.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC