• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov slučaj stigao do Kongresa - ona se bori za Đokovića: Samo 4 osobe mogu da ga puste u SAD, pisala jednoj od njih!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Američka kongresmenka pisala je Novaku Đokoviću i obavijestila ga da je pokrenula konkretnu akciju da mu bude odobren ulazak u SAD.

 Americka-kongresmenka-Klaudija-Teni-se-bori-za-Novaka-Djokovica Izvor: Profimedia/MN Press

Novak Đoković nada se da će mu vlada SAD dozvoliti da nevakcinisan uđe u tu državu i da nastupa na US Openu od kraja avgusta, a za to vrijeme trenira u Crnoj Gori i nije usamljen u svojoj borbi.

Američka kongresmenka Klaudija Teni, članica Republikanske partije, podržala ga je javno na Tviteru i objavila da je pokrenula konkretne radnje da bi omogućila Noletu da nesmetano dođe u SAD i da nastupa na tamošnjoj turneji. Ona je u svojoj poruci na Tviteru objavila:

"Napisala sam pismo državnom sekretaru u kojem sa ga pozvala da ti dozvoli da igraš na US Openu. Pokušavam da dobijem i vijeću podršku Kongresa. Potrudiću se da uradim sve što je moguće". Poruku Noletu je završila na srpskom jeziku: "Srećno!"

Teni je članica Predstavničkog doma i za sada je najvažnija funkcionerka koja je javno pružila podršku Novaku, najavivši da će stati uz njega u ovom slučaju. Za to vrijeme, Đoković se u Crnoj Gori odmara, ali i trenira čekajući rasplet komplikovane situacije.

Novak se nada da bi u njegovom slučaju mogla da bude iskorištena "Proklamacija 10924", prema kojoj bi mogao da uđe u zemlju kao "osoba od nacionalnog interesa". Jedna od četiri osobe koja bi mogla da Novaku potpisom dozvoli ulazak je upravo državni sekretar Entoni Blinken, kome je kongresmenka Teni pisala. Preostale tri su predsjednik Džo Bajden, sekretar za saobraćaj Pit Butidžidž i direktor državne bezbjednosti Alehandro Mojokas.

"Jedini način da uđem u Sjedinjene Američke Države je da se ukine obavezna vakcinacija kod njih, ili kako se to već zove tamo, odnosno da dobijem 'izuzeće'. Ne znam, mislim da 'izuzeće' nije realno, pa da i postoji - ne znam na čemu bi se temeljimo. Zaista ne znam, nemam odgovore na to pitanje", rekao je ranije Đoković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC