• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijan propričao srpski zbog zlatnih odbojkašica: Selektor na balkonu oduševio masu - "Samo dvije riječi da vam kažem"

Autor Haris Krhalić

Selektor zlatnih srpskih odbojkašica Danijele Santareli odlično se snašao u "debitantskoj ulozi" na balkonu Skupštine grada Beograda, nakon osvajanja Svjetskog prvenstva.

 Danijele Santareli govor u Beogradu Izvor: printscreen/rts

Odbojkašice Srbije napravile su nevjerovatan podvig u subotu uveče, kada su po drugi put uzastopno postale svjetske šampionke! One su u finalu Svjetskog prvenstva potpuno razbile Brazil 3:0 i tako potvrdile dominaciju sa svih 12 pobeda na turniru u Holandiji i Poljskoj.

Dan nakon istorijskog uspjeha, Srpkinje su stigle u Beograd gde im je prvo bio priređen doček na aerodromu "Nikola Tesla", a u nedjelju uveče i na svečanom balkonu Skupštine grada. A tamo je poseban trenutak imao i selektor zlatnih srpskih odbojkašica, Danijele Santareli.

Italijanski stručnjak je ne tako davno preuzeo kormilo odbojkaške selekcije, nakon što je poslije 20 godina tu poziciju napustio Zoran Terzić. I odmah na prvom Svjetskom prvenstvu, poveo je Srbiju do zlatne medalje i odbrane svjetskog trona. Zbog nije ni čudo da je pred beogradskom publikom dobio velike ovacije kada se pojavio na čuvenom balkonu.

"Dobro večer!", rekao je Santareli na srpskom i izazvao oduševljenje među publikom koja je došla da pozdravi veliki uspjeh srpskih odbojkašica.

"Obećavam da ću naredne sezone naučiti još neku riječ, kada se ovde vratimo pričaću srpski! Samo hoću da vam kažem dvije riječi. Mnogo sam mislio o ovom danu kada sam dolazio. Hvala vam na svemu što ste uradili za nas, ovo je idealan dan za nas", dodao je on, pa istakao:

"Preuzeo sam veliku odgovornost kada sam uzeo ovaj tim, ali znam da su moje djevojke nevjerovatne. Moram da naglasim i veliku podršku stručnog štaba koji je bio tu sa mnom da razmišlja. Znam da nisam savršen, ipak sam Italijan. Ali moj tim me je prihvatio i svaki dan smo zajedno radili, i sve moje zamisli su sprovodile u djelo", rekao je pa se oglasio na srpskom još jednom oglasio: "Hvala lijepo!"

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC