• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rus napravio međunarodni skandal u Australiji: Teniser poslao političku poruku, odmah traže oštru kaznu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ruski teniser Karen Hačanov ne smije da pokaže rusku zastavu tokom Australijan opena, ali je opet poslao političku poruku

 Karen Hačanov napravio skandal na Australijan openu Izvor: Eurosport/Screenshot

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se ponovo u polufinale Australijan opena pošto je njegov protivnik Sebastijan Korda predao zbog povrede u drugom setu, a prije nego što će dati zanimljiv intervju - napravio je međunarodni skandal. Hačanov i na ovom turniru nastupa bez državnih obilježja (ruska zastava je zabranjena od početka rata u Ukrajini, prim. aut.), ali je u centar pažnje dospio zbog uplitanja politike.

Hačanov je na kraju meča na kameri ispisao poruku podrške Nagorno-Karabahu, regionu oko kog se decenijama spore Azerbejdžan i Jermenija, zbog čega su odmah stigle osude i zahtjevi za reakciju Australijan opena.

"Drži se Arcahe (Nagorno-Karabah)" i "Nastavite da vjerujete do kraja! Drži se Arcahe" bile su poruke koje je napisao Hačanov, inače jermenskog porijekla, a nije dugo trebalo da saopštenjem reaguje Teniski savez Azerbejdžana. Tražili su od ITF-a da hitno reaguje i "kazni Hačanova" i tako ga "spriječi da napravi slične nedopustive provokacije" na velikim teniskim turnirima, međutim čini se da je takva reakcija izostala pošto je Rus to ponovio i na sljedećem meču.

"Mnogo puta sam rekao, ja imam jermenske korijene, sa obje strane loze. Iskreno, ne želim da komentarišem ništa više od toga, samo sam želio da pošaljem poruku mom narodu. To je to", rekao je Hačanov u intervjuu poslije meča u četvrtfinalu, dok su na tribinama bile vidljive zastave Arcaha, odnosno Nagorno-Karabaha.

I ranije je Hačanov isticao svoje korijene i podržavao narod u Nagorno-Karabahu, a interesantno je da je u roku od nekoliko dana drugi sportista iz Jermenije koji je izazvao reakciju Azerbejdžana, pošto je prethodno to uradio fudbaler Henrik Mkhitarjan.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC