• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan od najboljih ikad i dalje se sjeća Šterbika: Samo se sjećam ZIDA na golu, zbog njega nisam uzeo LŠ!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni hrvatski rukometaš Ivano Balić prisjetio se igračkih dana i nevjerovatnog Arpada Šterbika.

 ivano balić zbog arpada šterbika nije osvojio ligu šampiona Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena Ivano Balić napisao je veliki autorski tekst za "Eurohendbol" u kome se prisjetio svoje kompletne karijere i naravno osvrnuo se na to što nikada u karijeri nije osvojio Ligu šampiona. 

U četiri godine provedene u Pamploni sa Portland San Antoniom bio je najbliži tome, ali je onda naletio na legendarnog Arpada Šterbika i san o peharu je nestao!

"Portland San Antonio dao mi je četiri prekrasne godine igranja vrhunskih utakmica u Španiji i Ligi šampiona. Nažalost, nikad nisam osvojio evropski trofej. Najbliže tome sam bio s Portlandom. U sezoni 2004/05. stigli smo do finala nakon što smo završili prvi u grupi i usput eliminisali Ademar Leon, Barselonu i Vesprem. U finalu? Sijudad Real s vrhunskim sastavom, među kojima su Hrvati Petar Metličić i Mirza Džomba, moji reprezentativni saigrači, te jedan momak koji je odlučio utakmicu - Arpad Šterbik", navodi Balić, pa se prisjeća tog dvomeča u kome je Sijudad Real razbio rivala 62:47. 

"Jedino čega se sjećam iz te utakmice je zid na golu Sijudad Reala. Šterbik je bio nevjerovatan i, ako mene pitate, on je jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman svih vremena. U svakoj ključnoj utakmici za Sijudad Real bio je igrač utakmice. I to je ponovio toliko puta u karijeri. Obje ekipe imale su sjajne igrače, ali on je bio taj koji je pravio razliku. Mislim, dali smo samo 19 golova kod kuće protiv njih", napisao je Balić. 

Ipak, iako žali zbog neuspjeha da osvoji najprestižniji evropski rukometni trofej, nije mu ta "rana" toliko duboka. Kaže da se pomirio sa tim da mu jednostavno nije bilo suđeno. 

"Neosvajanje Lige šampiona nije nešto zbog čega žalim. Naravno, bilo bi lijepo da sam je osvojio, ali, da budem iskren, danas pomislim na to tek ako neko to spomene. No, dok sam još aktivno igrao, naravno, to mi je bilo na pameti. Pogotovo tokom posljednjih nekoliko godina moje karijere, jer sam znao da će uskoro doći kraj. Sad, kad pogledam unatrag, jednostavno nije bilo suđeno", zaključio je Balić. 

Arpad Šterbik je svoju bogatu karijeru završio 2020. godine u Vespremu, a za reprezentaciju SR Jugoslavije nastupao je od 1999. do 2006. godine, kada je promijenio državljanstvo i stao na gol Španije. Ponikao je u Jugoviću iz Kaća sa kojim je 2001. godine osvojio evropski trofej.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz rukometa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC