• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karlos Alkaraz "bacio rukavicu" u lice Novaku Đokoviću! Hoću da igramo, ako je 100 odsto spreman!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Karlos Alkaraz više ne može da sluša priče da je osvajao titule i bio prvi na svetu samo zato što Novak Đoković nije igrao.

 Karlos Alkaraz hoće da se bori sa Novakom Đokovićem Izvor: Profimedia/SOPA Images/SIPA/

Španski teniser Karlos Alkaraz "preskočio" je Novaka Đokovića na vrhu ATP liste poslije osvajanja Indijan Velsa. Da bi ostao na prvoj poziciji, neophodno mu je da "uzme" i Majami, gdje igra fantastično i stigao je do četvrtfinala gdje ga čeka domaći teniser Tejlor Fric, pa će morati da se bori i protiv publike, ali i protiv istorije - pošto je vrlo mali broj onih koji su uspjeli da osvoje takozvani "Sanšajn dabl".

Međutim, djeluje da se Alkaraz ne boji takvog izazova. Mladi teniser iz Španije je tokom 2022. godine pokazao da je "prava zvijer" i možda najveći izazivač koga je Novak Đoković imao van "velike četvorke", a primjetno je da mu u posljednje vrijeme smeta i to što se priča da turnire osvaja samo kada Srbin ne igra. I zato mu baca rukavicu u lice...

"Igrao sam protiv Novaka Đokovića kada je bio na 100 posto. Rekao bih da je u Madridu prošle godine igrao jako, jako dobro. Dakle, bilo je blizu. Slažem se s njim da je najbolji kada je spreman. Kad je 100 posto, vjerovatno je jedan od najboljih ili najbolji igrač na svijetu. Ono što je Novak postigao, njegov nivo, na primjer u Australiji, bio je nevjerovatan i stvarno visok. Kao što sam već rekao, stvarno želim igrati protiv Novaka kada bude 100 odsto i siguran sam da ću uživati u tome. To je sve što trenutno mogu da kažem", poručio je Karlos Alkaraz i osvrnuo se na svoj prvi grend slem, kada Srbin nije igrao.

"Na US Openu sam ispunio svoj san i postao osvajač grend slema i broj jedan, ali ja sam vrlo ambiciozan momak koji stalno postavlja nove ciljeve. Trenutno mi je veliki izazov biti jedan od najboljih u istoriji. Možda zvuči ludo, ali želim da budem poput velike trojke i to je ono što me motiviše da dam najbolje od sebe", rekao je on.

Interesantno, Novak Đoković i Karlos Alkaraz su se do sada sastali samo jedanput. Bilo je to lane u polufinalu Madrida kada je mlađi teniser slavio u tri seta (6:7, 7:5, 7:6).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC