• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva drama Novaka Đokovića: Muči ga povreda, a rival prijeti, Srbin u opasnosti pred Rolan Garos!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je počeo 384. sedmicu na prvom mjestu ATP liste, čeka ga i 385. a onda kreće pravo ludilo!

 Novak Đoković 384 sedmice na vrhu ATP liste Izvor: Profimedia

Novak Đoković je započeo svoju 384. sedmicu na vrhu ATP liste jer je ovog ponedjeljka prvi sa 7.135 bodova, dok je Karlos Alkaraz i pored titule u Barseloni i sjajnih igara na šljaci otkako je sezona na toj podlozi počela drugi sa 6.770 bodova.

Ono što je sigurno je da će Novak i naredne sedmice zadržati prvo mjesto i doći do 385. sedmice na vrhu, ali do sljedećeg jubileja od 400 sedmice na prvom mjestu ga dijeli mnogo toga. Sezona na šljaci je nabijena događajima, a on se muči sa povredom i vidjeli smo da je otkazao učešće na turniru u Madridu tako da će narednog ponedjeljka izgubiti još bodova.

Naravno pored tog ispadanja zbog povrede tu su i turniri u Americi koje nije mogao da igra pa je pravo čudo kako se Novak i dalje drži na prvom mestu. Da je mogao da nastupi na Indijan Velsu i u Majamiju vjerovatno ne bi bilo drame oko teniskog vrha, ali ovako čeka nas prava bitka u narednim sedmicama!

ĐOKOVIĆA ČUVA PET BODOVA!

Sigurno je da će i narednog ponedjeljka Novak biti prvi, ali bi mogao da ima samo pet bodova prednosti u odnosu na mladog Španca koji je već 22 sedmice proveo na vrhu. Sada Alkaraz ima 6.770 bodova, a taj skor ne može da popravi jer je prošle godine osvojio turnir u prestonici Španije. Ipak Novak nije tu i ne brani bodove, pa kada mu se oduzmu poeni iz proše godine imaće 6.775. Ukoliko Alkaraz odbrani titulu i ostane na 6.770 – drama će biti velika!

ŠTA ĆEMO SA RIMOM?

Za turnir u Rimu su obojica prijavljeni, a na "Foro Italiku" Novak brani titulu od prošle sezone. To znači da će do Rolan Garosa moći u najboljem slučaju da ima 6.775 bodova, a ukoliko u Madridu Alkaraz prođe makar jedno kolo moći će da računa da će imati šansu da poslije Rima, a prije Rolan Garosa, prestigne srpskog tenisera na vrhu. Čeka nas velika, velika borba, a sve počinje već u srijedu kada će duel Emila Rusovurija i Uga Umbera odučiti ko će biti rival Alkarazu u drugom kolu Madrida.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC