• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je Đokovićeva tajna uspjeha! Dvije namirnice mu daju nevjerovatnu moć, možete da ih kupite u svakoj prodavnici!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković najčešće koristi ove dvije namirnice.

 šta jede novak đoković Izvor: Profimedia

Novak Đoković ima 36 godina, obara rekorde kao od šale i nema namjeru da stane. Osvojio je Rolan Garos, bio mu je to 23. grend slem trofej u karijeri i pokušaće da nastavi niz već na Vimbldonu. Šta je njegova tajna? Odgovor leži u dvije namirnice koje najčešće konzumira tokom mečeva i koje možete da kupite u svakoj prodavnici. U pitanju su urme i banane.

Napravio je Nole nedavno šou sa srpskim novinarima kada je na pitanje o povišenom tonu prema svom stručnom štabu i Goranu Ivaniševiću imao urnebesan odgovor.

"Banane, urme i voda. Stvarno ne shvatam, svaki meč isto. Dogovorimo se, oni i dalje ne razumiju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka čovječe. Onda nađem krušku, nema urme, pa mi donesu neke magnete, svašta nešto", rekao je Novak tada.

Urme imaju ogromne zdravstvene prednosti. Pored vitamina i minerala, bogate su antioksidantima i imaju veliki značaj za varenje, kao i za srce i mozak. Uz to podižu nivo energije i kondicije što je i te kako značajno za profesionalne sportiste. Tri urme sadrže oko 200 kalorija, 54 grama ugljenih hidrata, sa oko pet grama vlakana, gram proteina i nemaju masti. Uz to sadrže vitamine B, K, kalcijum, kalijum, mangan, cink, magnezijum i gvožđe.

Pored njih Đoković često konzumira i banane koje sadrže tri prirodna šećera - saharozu, fruktozu i glukozu. U kombinaciji sa vlaknima su savršene za podizanje energije. Ponovo, još jedna krucijalna stvar za sportiste.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC