• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin ide po osmi Vimbldon, a on mu je najveća prijetnja?!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Teniser iz Australije ispričao kakve su šanse Novaka Đokovića da sredinom jula osvoji 24. grend slem titulu.

 Đoković ide po Vimbldon - Kirjos tvrdi da može da ga zaustavi Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u Parizu je ispisao novu prelijepu stranicu teniske istorije, ali vremena za slavlje nema previše. Kao dječak je maštao o prvom mjestu na ATP listi i osvajanju Vimbldona, a uskoro će ponovo imati priliku da se takmiči na travnatim terenima u Londonu. Tamo će biti prvi favorit, a konkurencija u vidu Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva, Kaspera Ruda i ostalih nije mu nikakva prijetnja, tvrdi Nik Kirjos!

Teniser koji je tokom poslednjih nekoliko sezona izgradio fantastičan odnos sa Đokovićem sada smatra da je jedini koji može da zaustavi Đokovića na putu do 24. grend slem titule, što je apsolutni rekord u istoriji muškog tenisa.

Na pitanje novinara njemačkog "Skaj Sporta" da li neko može da zaustavi Novaka Đokovića u Londonu, Nik Kirjos je imao spreman odgovor. Po njegovim riječima, postoje samo dvojica tenisera koji mogu da osvoje Vimbldon - najbolji svih vremena i on. "Ne, ne, ako to ne budem ja, niko ga ne može zaustaviti", rekao je Nik Kirjos. 

Teniser iz Australije optimizam bazira na prošlogodišnjim dobrim rezultatima, kada je blistao na travi u glavnom gradu Engleske. Tada je stigao do svog jedinog grend slem finala i u njemu je poražen od Novaka Đokovića. Srpski teniser mu je godinama bio "neprijatelj", ali su njih dvojica značajno popravili odnose i sada je Nik jedan od Novakovih najvećih navijača među profesionalnim teniserima.

"Nadam se da će Novak osvojiti 30 grend slemova, da bih tako izgledao bolje, jer sam izgubio od njega u finalu Vimbldona (smeh). To je impresivan rezultat. Znam koliko se trudi, koliko mu sve ovo znači, posebno znajući da je propustio neke grend slemove, da u nekim prilikama nije mogao da uđe u nekoliko zemalja. Znam da sada može sebi da postavi cilj na 24 ili 26 titula, znam da je gladan. Ljudi misle da će usporiti, ja samo mislim da će mu ovo dati još više motivacije. Nadam se da će dostići 28 ili 30 grend slemova“, iskreno je rekao Kirjos, koji sada odlazi na ATP Hale 2023. kako bi nastavio pripreme na travi za treći grend slem u godini.

Podsjećamo, Vimbldon se ove godine igra između 3. i 16. jula, a Novak Đoković je aktuelni šampion. U dosadašnjem toku karijere osvojio je pehar na ovom prestižnom turniru sedam puta, a eventualni osmi trofej značio bi da se izjednačio sa Margaret Kort čije su uspehe "dopisali" teniski istoričari, iako ona grend slemove nije osvajala u takozvanoj "Open eri".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC