• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRI ŠOKANTNE ELIMINACIJE NA US OPENU! Sve ide na ruku Đokoviću, otvara mu se "livada" do finala!

Autor Dragan Šutvić

Ovako sada izgleda pogled na Novakog dio žrijeba na US Openu gde juri četvrtu titulu, prvu još od 2018. godine.

 ispala tri nosioca sa us opena  Izvor: Profimedia

Novak Đoković lako se plasirao u drugo kolo US Opena pošto je za 95 minuta igre savladao Aleksandra Milera iz Francuske (6:0, 6:2, 6:3) koji mu prosto nije dorastao na tvrdoj podlozi. Đokovića nije poremetilo ni to što je meč kasnio usljed dužeg zadržavanja Koko Gof na terenu i svečane ceremonije koja je vrlo važna za US Open (50 godina od izjednačavanja nagrada u muškom i ženskom dijelu žrijeba), ali nešto ipak jeste Noletove rivale.

Tako smo prvog dana US Opena imali tri šokantne eliminacije, sve na njegovoj strani žrijeba koju su mnogi nazvali slabijoj. Među prvima je eliminisan Holger Rune, četvrti teniser svijeta, koji se nikako nije snašao na "petici" protiv Karbaljes-Baene (3:1), ali to nije bilo i jedino neprijatno iznenađenje.

Neočekivano je eliminisan i Feliks Ože-Alijasim sa kojim se nešto čudno dešava u 2023. godini. Kada se očekivalo da će konačno potvrditi svoj talenat i biti u samom vrhu svetskog tenisa, Kanađanin je počeo da gubi redovno, tako da je od aprila dobio samo dva meča. Sada ga je pobijedio domaći teniser Mekdonald (3:1), a prethodno je eliminisan i u prvim kolima Vimbldona i Rolan Garosa, što je stvarno katastrofalan rezultat za njega. Samo je u Australiji došao do četvrte runde!

Upravo je inače Mekdonald jedan od mogućih Novakovih rivala u četvrtom kolu, gdej su još u tom dijelu žrijeba i Gojo, Serundolo i Veseli, a prije njih - ako Nole savlada Zapatu - igraće sa bojim iz duela Lasla Đerea i Uga Gastona. Odavno se zna i da su potencijalni rivali u četvrtfinalu Tejlor Fric ili Stefanos Cicipas, a onda vjerovatno Rud ili Pol. Ako još neko ne iznenadi...

Od većih iznenađenja prvog dana treba izdvojiti još i eliminaciju Sebastijana Korde, od koga se takođe mnogo očekivalo na US Openu, ali veliki broj igrača nove generacije nije spreman da igra u kontinuitetu i često im se dešavaju "pomračenja" kao što je to bio slučaj sada u Njujorku. Tako je Kordu kući poslao znatno iskusniji Marton Fučovič, iako je daleko od svojih najboljih dana i nije mu pomogao slab renking pred turnir (58. na svijetu).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC