• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nije bilo spavanja do 5 ujutru, ali je bila medalja!" Prije 10 godina uzela srebro za Srbiju, a i danas igra!

Autor Dragan Šutvić

Jovana Risović ne odustaje, ona želi da i sa ovom generacijom ponovi ono što je kao "klinka" uspjela sa Andreom Lekić, Cecom Ognjenović, Jelenom Erić, Kaćom Tomašević...

 jovana risović rukometašica srbije  Izvor: MN PRESS

Na današnji dan prije tačno deset godina Srbija je osvojila svoju, nažalost, jedinu medalju u ženskom rukometu. Tada je fantastična generacija srpskih djevojaka uzel srebro na Svjetskom prvenstvu! U velikoj priči za MONDO o tome su pričale Andrea Lekić, Jelena Erić i Katarina Krpež-Šlezak, a svoje utiske je za sajt Rukometnog saveza Srbije podelila i Jovana Risović

Tada najmlađa u nacionalnom timu, alternativa fantastičnoj Katarini Tomašević i deceniju kasnije ističe da je ponosna na sve ono što se dešavalo u Nišu i Beogradu tog davnog decembra. 

"Ponosna sam što sam bila dio istorije srpskog ženskog rukometa. Sama pomisao i sjećanje na 2013. u meni budi razne emocije. Riječima se ne može opisati ta želja u ljudima tada da dođu da nas bodre, što nas je i dovelo do svjetskog rekorda. Svaki sportista želi da napreduje iz dana u dan. Sve više mislim i nadam se da možemo još lijepih stvari sa reprezentacijom da ostvarimo, sada u drugačijoj ulozi nego što sam bila tada. Sada sam ja ta podrška koju sam dobijala od drugih, ali moj najveći motiv je to što sam uvijek voljela i voleću da igram za Srbiju", ističe Jovana, koja i dalje nastupa za Srbiju. 

Nažalost na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu nije bila u ekipi zbog povrede, a 2013. se jseća naiviše po brojim neprospavanim noćima!

"Mnogo je anegdota iz tog perioda, nekih se više i ne sjećam, ali jedna stvar mi je ostala u sjećanju. Nismo mogle da zaspimo do pet, šest satu ujutru od uzbuđenja. Moja cimerka Jovana Stojiljković i ja smo jedno veče izašle do recepcije i vidjele da većina djevojaka ima isti problem, ali sve te stvari su gradile zajedništo i timski duh među nama koji je donio ovu medalju", završila je Jovana Risović. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC