• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ovo nije očekivala na Svjetskom prvenstvu! Selektor priznao: Za ovo se nismo spremali!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar nije očekivao ovako brzu i munjevitu Rumuniju na Svjetskom prvenstvu!

 Rumunija iznenadila Srbiju na Svjetskom prvenstvu Izvor: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Nakon što je Srbija na startu Svjetskog prvenstva odigrala sjajan meč sa domaćinom Danskom i pala tek na kraju, protiv Rumunije je to mnogo lošije izgledalo. Srpske djevojke su od prvog minuta bile u zaostatku i na kraju su poražene 37:28 u drugom kolu grupne faze.

Poslije meča selektor Uroš Bregar nije krio nezadovoljstvo, a uprkos najavama srpskog tima da ćemo biti brži od rivala, Rumunija nas je zapravo samljela svojim tempom. Priznao je Bregar da to nije očekivao.

"Čestitke Rumuniji na pobjedi. Nismo očekivali ovu taktiku. Nisam iznenađen ali smo bili donekle nepripremljeni na taj tempo igre. Činjenica je da je Rumunija igrala dobro, naročito u prvom poluvremenu. U drugom smo mi promijenili strategiju donekle, smanjili na tri razlike, ali su nas dva isključenja izbacila iz kolosijeka i nismo uspjeli da se vratimo. Tužan sam zbog poraza, naročito poslije onakvog meča sa Danskom, ali slijedi Čile i fokus na taj duel", rekao je on.

Jedna od najiskusnijih u srpskom timu čuvarka mreže Marija Čolić ipak ističe da je za podmlađeni tim Srbije jako bitno da se prođu ovakvi mečevi. Baš zbog toga je ključno da se pobijedi Čile i da se obezbijede makar još dvije jake utakmice za ovaj tim.

"Odigrale smo jedno dobro poluvrijeme, ali to nije bilo doljno da upišemo pobjedu. Za mene je pozitivno što je danas mnogo mladih igračica imalo priliku da osjeti kako je igrati sa izuzetnim timom kao što je Rumunija i vjerujem da će sve one koje su debitantkinje na ovom prvenstvu za nekoliko godina imati i dovoljno iskustva da pobjeđuju i Rumuniju i timove sa još većim renomeom. Čestitke Rumuniji na pobjedi i mojim saigračicama na borbi", rekla je Marija Čolić. 

Sada slijedi dan pauze, a nakon toga meč odluke. Srbija će se sastati sa Čileom u utorak od 18 časova, a ukoliko pobijedi ide u drugu grupnu fazu, Tamo već čekaju Njemačka i Poljska, a vidjećemo da li će treća ekipa koja ide dalje iz te grupe biti Japan ili Iran. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC