• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava sa Karlosom Alkarazom? Pobijedio je Novaka Đokovića i upao u krizu, rezultati su zabrinjavajući!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Karlos Alkaraz nastavlja da niže poraze...

 Sta se desava sa Karlosom Alkarazom Izvor: ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia

Karlos Alkaraz (20) pobijedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona prošle godine, osvojio drugi grend slem trofej u karijeri i onda je stao. Najavljivali su njegovi sponzori da je to početak nove ere, pričalo se da će da nadmaši sve, da njegova dominacija tek kreće i slično. Umjesto toga desio se pad.

Španski igrač će u maju proslaviti 21. rođendan i padovi su nešto što se dešava mladim igračima, mada je zaista čudno da je posljednje finale igrao u avgustu prošle godine i da je posljednji pehar podigao baš na londonskoj travi u julu kada je savladao Srbina. Od tada mu nikako ne ide. Zbog toga se mnogi pitaju gdje je problem. Poraz u Buenos Ajresu od Nikolasa Žarija je vjerovatno i najbolji pokazatelj krize.

Kako izgleda prethodni period za Alkaraza? Rezultati najbolje govore. Poslije te titule na Vimbldonu krenula je kriza. U Torontu je izgubio u četvrtfinalu od Tomija Pola, pa je onda u Sinsinatiju došao do finala gdje ga je savladao upravo Đoković. Poslije toga je na US openu izgubio od Danila Medvedeva u polufinalu. Umjesto odmora, koji mu je preko bio potreban odlučio je da ide u Kinu i da tamo pokuša da skupi dovoljno bodova kako bi prestigao Novaka.

Nije se to dobro završilo. Dok je Đoković odmarao, Karlos je u Pekingu ispao u polufinalu od Janika Sinera, pa je u osmini finala u Šangaju poražen od Grigora Dimitrova. Na Mastersu u Parizu je izgubio od Romana Safjulina već u drugom kolu. Uslijedio je Završni masters u Torinu na kom ga je Srbin "počistio" sa terena u polufinalu. Ni 2024. nije bila pretjerano uspješna za njega do sada. U četvrtfinalu Australijan opena ga je izbacio Aleksander Zverev, a onda je izgubio i u Argentini. Slijedi mu turnir u Rio de Žaneiru gdje brani finale i onda slijede Mstersi u Indijan Velsu i Majamiju.

Dok traži povratak na pobjednički kolosijek španskom igraču iz glave ne izlazi Nole. "Naravno da razmišljam o Đokoviću i 24 osvojena slema, to je normalno. Novak i Siner su sada igrači koje treba pobijediti, na vrhu su, najbolji su. Ja sam ambiciozan momak, imam velike snove i ciljeve koje sam postavio sebi do kraja karijere. Naravno, Novakova 24 grend slema su moj najveći cilj. Možda ću osvojiti pet, možda ostanem na dva, ali imam velike snove i ciljeve", poručio je Alkaraz pred početak turnira u Buenos Ajresu. Sljedeći grend slem je Rolan Garos (od 20. maja do 9. juna).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC