• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi šok za Alkaraza! Prokletstvo i dalje traje, ništa od titule i gubi bodove

Karlos Alkaraz posustaje u "lovu" za Novakom Đokovićem i sada zaostaje više, a srpski as nije ni igrao.

 Karlos Alkaraz poražen od Nikolasa Đarija Izvor: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz izgubio je od Nikolasa Đarija u polufinalu Buenos Ajresa (7:6, 6:3), što je još jedan neočekivan poraz za najtalentovanijeg na svetu. Svi su očekivali da Alkaraz odbrani titulu u Argentini, ali umesto toga izgubiće bodove u trci za Novakom Đokovićem.

Alkaraz je prošle godine dobio 250 bodova za osvajanje Buenos Ajresa, dok je "odbranio" samo 90, što će reći da će na ATP listi od ponedjeljka imati 160 bodova manje. Preciznije, Novak Đoković će zadržati svojih 9.855, dok će Karlos Alkaraz biti sada na većoj distanci sa 9.095. Još dalje će biti Danil Medvedev koji gubi 500 bodova jer ne igra u Roterdamu i imaće 8.265, dok četvrti teniser svijeta Janik Siner može da pobjedom u finalu protiv De Minora zaradi dodatnih 200 u odnosu na prošlu sezonu. Trenutno je na 8.070, odnosno može na treće mjesto.

Što se tiče Alkaraza, njega je Đari (21. na svijetu) razbio na argentinskoj šljaci za dva sata tenisa, pa će se za titulu boriti protiv Dijaza Akoste, domaćeg predstavnika. Sada je pred Alkarazom mnogo pitanja pošto je bez osvojenog turnira još od titule na Vimbldonu, nakon kog je počelo "proklestvo" zbog proglašenja njegove ere.

Zanimljivo je da Alkaraz neće odmarati nego odmah ide u Rio da igra turnir iz serije 500, a brani finale (300 bodova). A tek potom stiže u SAD gdje je osvojio Indijan Vels i igrao polufinale Majamija, dakle još mnogo bodova je u igri koje mora da "sačuva", a stiže Đoković koji brani "nula".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC