• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkaraze, ti nisi taj - zna se ko jedini može sa Novakom! Pobijedio Đokovića dva puta u istom danu i gazi u Australiji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković u petak ujutru igra protiv mladog, 22-godišnjeg Italijana, sa kojim je već razvio značajno rivalstvo.

 Može li Janik Siner da pobijedio Novaka Đokovića Izvor: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Novak Đoković i Janik Siner u petak oko 4.30 časova zaigraće spektakl - polufinale Australijan opena, a ima novinara koji smatraju da je od starta bilo jasno da će Italijan, a ne Karlos Alkaraz biti najveća prijetnja najboljem teniseru svih vremena u Melburnu. Lako je shvatiti i zašto ima onih koji tako misle.

Novak Đoković nepobjediv je u polufinalu Australijan opena i ima čudesan skor, 10-0. Ovog januara on je na dva koraka od svog 25. grend slem trofeja, a na drugoj strani je igrač koji ga je pobijedio u dva od prethodna tri duela. Prvi put u grupnoj fazi Završnog mastersa u Torinu, a potom u završnici Dejvis kupa u novembru - najprije u singlu, a potom i u dublu. U međuvremenu, Đoković ga je savladao u finalu Završnog mastersa

Siner je na Australijan openu fenomenalnom igrom stigao do polufinala, jer je u prvoj rundi pobijedio Holanđanina Zandšulpa 3:0, potom i njegovog zemljaka Jespera De Jonga, zatim Argentinca Sebastijana Baeza, pa Rusa Karena Hačanova, pa je u četvrtfinalu jedini trijumfovao ne dopustivši rivalu, Rusu Andreju Rubljovu, ni set. A, sada ga čeka najveći šampion u istoriji i rekorder Australijan opena, dok će u drugom polufinalu igrati Danil Medvedev i Aleksander Saša Zverev.

"Uz sve poštovanje Karlosu Alkarazu, najveća prepreka na putu Novaka Đokovića ka 25. grend slem tituli vjerovatno nije bio 20-godišnji španski 'fenomen' koji ga je pobijedio u finalu Vimbldona prošle godine, ali je ovog januara izgubio u četvrtak u rano jutro prema lokalnom vremenu. To je 22-godišnji Italijan, po imenu Janik Siner, koji je prethodnih mjeseci namučio Đokovića... Novak mjesecima nije izgubio meč, pobijedio je 33 puta uzastopno na Australijan openu, a Siner ga je pobijedio dva puta u jednom danu (na Dejvis kupu, u singlu, pa u dublu), a tri puta u dvije nedjelje i verovatno ima najveće šanse da spriječi Đokovića da 11. put osvoji trofej Australijan opena", smatra novinar portala "Atletik" Metju Futerman.

Isti autor smatra da je Novak na Završnom mastersu uradio domaći zadatak i poslije poraza u grupnoj fazi uradio ono što je bilo potrebno. "Pet dana je prošlo od Sinerove pobjede do početka finala. Đoković je uradio ono što obično radi. Proučio je šta je prošlo loše u prethodnom meču. Pogledao je video-snimak tog meča. Usvojio je sve podatke i konsultovao se sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Potom je izašao na teren i odigrao savršeno, vjerovatno je to bio njegov najbolji meč u sezoni, ako gledamo poene. Ukratko, shvatio je šta bi trebalo da radi", piše isti autor.

Šta bi Novak trebalo da uradi u petak ujutru? Ono što mu je donijelo pobjedu i u finalu u Torinu i što na papiru izgleda i zvuči prosto. Da igra agresivnije, da servira bolje, da ne odustaje ni u situacijama u kojima protivnik stekne prednost... Ne bi trebalo previše ulaziti u te detalje, jer ne postoji teniser koji bolje zna šta bi trebalo da radi od onog koji je najbolji u istoriji te igre. Na Đokovićevim navijačima je samo da se rano probude i da budu uz njega, a na ljubiteljima tenisa širom svijeta samo da uživaju!

Janik Siner došao je na Australijan open kao četvrti teniser svijeta i izjednačio je svoj najbolji rezultat na grend-slem turnirima, jer je igrao u polufinalu i na Vimbldonu prošle godine. Tada ga je Novak pobijedio u tri seta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC