• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac nemoćan na najtežem gostovanju: Ubjedljiv poraz pred plej-of, protiv Modričana za bolju poziciju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još jedno kolo ostalo je u ligaškom dijelu obojkaškog prvenstva BiH.

 Napredak - Borac Izvor: Promo/OK Napredak Odžak

Kolo prije kraja ligaškog dijela sezone u Premijer ligi BiH, odbojkaši Borca doživjeli su ubjedljiv poraz na gostovanju lideru.

"Crveno-plavi" nisu imali šanse za iznenađenje, s obzirom na to da su igrači Napretka pred domaćom publikom u Odžaku bili veoma raspoloženi, te stigli do maksimalnog trijumfa 3:0. Po setovima je bilo 25:18, 25:19 i 25:15.

Iako su se tek ove sezone vratili u najviši rang, Odžačani slove za najvećeg favorita za titulu, što su i dokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva. Zabilježili su 15 pobjeda i tek dva poraza, po jedan od Radnika i Domaljevca i upravo među ove tri ekipe treba tražiti budućeg šampiona.

Bijeljinci nisu imali problema na gostovanju u Ljubinju, gdje su takođe bili ubjedljivi kao i Napredak. Radnik je slavio 3:0 (25:16, 25:18, 25:16), dok je iznenađenje kola napravila Bosna savladavši Domaljevac u gostima 3:1. Kakanj je bio uspješniji od Jedinstva 3:0, dok je maksimalan trijumf upisala i Modriča protiv Gacka.

Gačani će od naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS, a opstanak u posljednjoj rundi regularnog dijela sezone traže Jedinstvo i Ljubinje. Brčaci, koji imaju 11 bodova, ugostiće Domaljevac, te ukoliko ne slave, i oni će morati u niži rang. Ipak, ako i upišu pobjedu, ne zavisi sve od njih. Ljubinje gostuje otpisanom Gacku, te traži bodove za opstanak i plasman u plej-of.

Dvije posljednjeplasirane ekipe ispadaju, dok će preostalih osam u doigravanje. Borac će na zatvaranju ligaškog dijela sezone ugostiti Modriču, a pobjednik ovog susreta zauzeće šestu poziciju pred plej-of.

U četvrtfinalu, prvoplasirani Napredak igraće protiv osmoplasirane ekipe (Ljubinje ili Jedinstvo), drugoplasirani tim (Radnik ili Domaljevac) igraće protiv sedmoplasiranog (Modriča ili Borac), treći četvrtfinalni par čine Domaljevac (Modriča ili Borac), a četvrti Kakanj i Bosna.

Mečevi se igraju u dva dobijena susreta. Prvi meč se igra kod bolje plasiranog kluba, a drugi kod slabije plasiranog, dok će domaćin u eventulnom trećem meču biti bolje plasirani klub iz ligaškog dijela sezone.
Treba istaći da ukoliko slabije plasirani klub eliminiše u plej-ofu bolje plasirani klub, on zauzima njegovu poziciju iz ligaškog dijela takmičenja za nastavak takmičenja u doigravanju.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC