• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijski uspjeh šampionki BiH: Odbojkašice Gacka u osmini finala CEV kupa!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Gačanke u dvomeču savladale hrvatsku ekipu Kelteks iz Karlovca, te izborile plasman među 16 najboljih ekipa u drugom po jačini klupskom takmičenju Evrope.

 ŽOK Gacko u osmini finala CEV kupa Izvor: CEV

Odbojkašice Gacka ostvarile su istorijski uspjeh plasmanom u osminu finala CEV kupa.

U dvomeču protiv hrvatske ekipe Kelteks iz Karlovca, izabranice Saše Slijepčevića slavile su identičnim rezultatom 3:2. Prije sedam dana u Trebinju Gačanke su pobijedile 3:2, a sinoć su se i u revanšu u Karlovcu radovale nakon pet setova (25:19, 25:27, 21:25, 25:23, 8:15).

Na terenu u Karlovcu gošće su odlično otvorile meč, imale vođstvo u prvom setu od pet poena, ali su furioznom igrom Karlovčanke stigle do preokreta i slavlja 25:19. Velika borba viđena je u drugom setu, gdje su Gačanke trijumfovale na razliku 27:25. Boljom igrom stigle su do vođstva 2:1 u setovima (25:21), ali se hrvatski predstavnik nije predavao, izjednačio je na 2:2 (25:23) i uveo meč u taj-brejk. Tamo su se odvojkašice Gacka bolje snašle i nakon 15:8 prošle među 16 najboljih ekipa u CEV kupu.

Izvor: CEV

"Naše djevojke ostvarile su istorijski uspjeh pobijedivši po drugi put ekipu OK Karlovac Kelteks i plasirale se u 1/8 finala CEV kupa. Još jednom su pokazale borbenost, timski duh i psihičku stabilnost u teškim momentima. Ova pobjeda veliki je uspjeh kako za naš klub, tako i za cijelo Gacko", saopšteno je iz ŽOK Gacko.

Podsjetimo, nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Gacko je takmičenje nastavilo u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, gdje je uspjelo da preskoči prvu prepreku i tako ostvari veliki uspjeh za bh. odbojku.

BRČANKE ELIMINISANE

Uspjeh Gacka nisu uspjele da ponovo odbojkašice Bimal-Jedinstva. Brčanke su u dva meča poražene od francuskog Bezjea (0:3, 0:3).

Zanimljivo, u osmini finala CEV kupa Brčanke će odmjeriti snage ponovo sa Mladosti. Zagrepčanke su u kvalifikacionom grupi Lige šampiona savladale Gacko 3:1, te su uz belgijski Asteriks prošle u drugo kolo kvalifikacija. Ipak, tamo nisu imale uspjeha, pa će evropski put nastaviti u CEV kupu, gdje će opet igrati sa bh. šampionkama.

Gačanke će u prvom meču biti domaćin.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC