• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometašice Srbije izborile plasman na Evropsko prvenstvo

Reprezentativke Srbije izborile plasman na Evropsko prvenstvo.

 Rukometašice Srbije izborile plasman na Evropsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo koje se krajem godine igra u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj, pošto je u Zrenjaninu savladala Tursku (30:22). Tim slovenačkog stručnjaka Uroša Bregara bio je izuzetno dobro raspoložen u odlučujućem meču i protivniku nije ostavio mnogo šansi da dođe do pobjede u prepunoj Kristalnoj dvorani.

Srbija se već sredinom prvog dijela meča rezultatski odlijepila serijom (4:0) koja je Tursku u potpunosti ostavila bez šansi. Iako je reprezentativkama Srbije bilo dovoljno da na ovom meču osvoje bod, na terenu nije bilo prostora da se kalkuliše - srpske rukometašice igrale su najbolje što mogu, a to pokazuje i konačan rezultat meča. Pogledajte fotografije slavlja nakon pobjede:

Kvalifikacije je na prvom mjestu završila Crna Gora sa maksimalnih 12 osvojenih bodova, Srbija je druga sa sedam i to je bilo dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo, a Turska će morati da se zadovolji plasmanom kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije i time što je ciklus završila ispred Bugarske, autsajdera u ovoj grupi. Evropsko prvenstvo igraće se između 28. novembra i 15. decembra.

U reprezentaciji Srbije najefikasnije bile su Dunja Radević i Anđela Janjušević, koje su postigle po sedam pogodaka, Sanja Radosavljević je pet puta tresla mrežu turske selekcije, a Teodora Veličković četiri. Koliko je Srbija bila raspoložena da igra rukomet danas govori i ostatak spiska - Emilija Lazić je postigla dva gola, a po jednom su pogađale Tijana Simić, Tamara Mandić, Edita Nurković, Marija Petrović i Teodora Majkić.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC