• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak poslao poruku roditeljima: "Imam jedan apel za sve, važno je za djecu"

Novak Đoković obratio se na srpskom jeziku svim roditeljima u Srbiji i regionu.

 Đoković poslao poruku roditeljima  Izvor: YouTube/screenshot/RTS Beogradska hronika Jutarnji program

Novak Đoković osvojio je "Laureus" nagradu za najboljeg sportista svijeta za 2023. godinu, a potom je održao govor koji će dobro zapamtiti i Rafael Nadal. Poručio je Đoković da se "neće zaustaviti" na "samo" pet nagrada za najboljeg sportistu planete, a istovremeno je želio da se zahvali i svima koji su mu pomogli ka tom uspjehu, posebnu pažnju usmjerio je i na važnost koju sport treba da ima kod mladih.

Kao jedan od najvećih sportista svih vremena, Đoković jasno razumije da je njegov zadatak da i motiviše mlade da se okrenu sportu, tako da je na srpskom jeziku za RTS takođe želio da pošalje poruku koju prije svega treba da vide roditelji, a zatim i njihovi nasljednici.

"Danas sam pokušao da što konciznije na neki način prenesem svoje razmišljanje na pozornici kada sam primao nagradu, a to je da sport priča univerzalnim jezikom. Sport je jedan od najboljih način da se mlad čovek skloni sa ulice i svih problema koji ulica donosi. Drago mi je bilo da organizacija "Laureus", koja postoji 25 godina, na neki način uticala na sedam miliona života mladih kroz sport. Usljed svih dešavanja političkih i ratnih u svijetu, koje imamo, i razdora u društvima na globalnom nivou, drago mi je što mogu da budem jedne oblasti koja šalje poruku mira i jedinstva. Zdravog života, pravca koji je ispravan, to je moja poruka za mlade u regionu i Srbiji da se bave sportom", rekao je Đoković.

"Na kraju, ne mora to da bude profesionalno, ali je bitno da se bave sportom jer je aktivnost najvažnija stvar za zdravlje, što više kretanja u doba digitalizacije i sam poznajem izazove kao roditelj. Apel za sve roditelje da djecu upišu zbog kognitivnog i fizičkog razvoja, a to na kraju razvija i brojne društvene sposobnosti i intelekt mladog čovjeka koji će pomoći u životu koju oblast da izabere", zaključio je srpski teniser.

Podsjetimo, uz Novaka Đokovića na dodjeli nagrada "Laureus" bila je i njegova supruga Jelena koja je takođe govorila u ime fondacije o roditeljskoj ulozi koja ne sme da se uzima zdravo za gotovo.

(RTS/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ne **ri, antivakseru

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC