• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petostruki prvak Evrope doveo reprezentativca Hrvatske!

Autor Dragan Šutvić

Dominik Kuzmanović će odmah stati među stative!

 Dominik Kuzmanović novi golman Gumersbaha Izvor: Tom Weller / AFP / Profimedia

Petostruki prvak Evrope Gumersbah želi da se vrati u sam vrh evropskog rukometa, a prvo pojačanje koje su doveli je Dominik Kuzmanović! Ovaj 22-godišnji hrvatski golman odlazi iz Neksea poslije užasne sezone kluba iz Našica u kojoj je bio vjerovatno jedina svjetla tačka. Prvi golman reprezentacije Hrvatske nastaviće tako karijeru u Njemačkoj odmah u sezoni 2024/25 iako je prvobitno dogovorio da se preseli u redove Gumersbaha tek 2025. Zato će Nekse dobiti između 200.000 i 250.000 evra.

"On je jedan od najtraženijih golmanskih talenata na svijetu i broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, što nas čini jako ponosnim. Nakon mnogo važnih produžetaka ugovora i novih potpisa, ovaj igrač je još jedan važan dio slagalice za naš budući smjer", rekao je o Kuzmanoviću izvršni direktor Gumersbaha Kristof Šindler.

Golman iz Dugog Sela kod Zagreba do sada je u karijeri nastupao samo za Nekse, a od 2023. je u reprezentaciji. U konkurenciji Kristijana Pilipovića, Mateja Mandića, Filipa Ivića i Ivana Pešića uspio je da se izbori za mjesto prvog čuvara mreže, a sada će probati da se dokaže u Bundesligi. "Odlučio sam da pređem u Gumersbah jer me vizija kluba uvjerila. Siguran sam da zajedno možemo da ostvarimo zacrtane ciljeve i dovedemo klub tamo gdje mu je mjesto. Radujem se novim zadacima u novom okruženju", rekao je Kuzmanović.

Gumersbah je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u Bundesligi i već godinama je van same elite njemačkog i evropskog rukometa. Osvajali su njemačko prvenstvo 12 puta, ali posljednji put davne 1991. godine. U Ligi šampiona je osvajao trofej pet puta, ali prvaci Evrope su posljednji put bili 1983. godine. Zapravo će Kuzmanović u timu zamijeniti nekadašnjeg reprezentativca Srbije Tibora Ivaniševića koji ide u Gepingen, a sa Kumanovićem stižu i Kentan Mae i Tejtur Einarson. 

Osim dobrih igara u Našicama i odbrana u Ligi Evrope za ovaj klub Kuzmanovića je u Njemačku prodao i sjajan nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. On je upisao 22 odbrane u meču sa Nijemcima i nakon toga je Gumersbah riješio da reaguje i da ga dovede.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz rukometa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC