• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poginuo Džoni "Hokej": Stradao na dan sestrine svadbe

Poznati američki hokejaš Džoni Godru stradao je zajedno sa bratom tokom vožnje bicikla. Istog dana trebalo je da budu na vjenčanju svoje sestre.

 Poginuo hokejaš Džon Godru Izvor: Megan Briggs / Getty images / Profimedia

Poznati američki hokejaš Džon Godru (31) i njegov brat Metju (29) stradali su u sudaru u Nju Džersiju na dan vjenčanja njihove sestre. Njih je udario terenski automobil dok su vozili bicikl oko 20:19 časova na zemljanom putu u južnom dijelu Nju Džersija, blizu rijeke Delaver.

Džip Grand Čiroki pokušao je da pretekne dva sporija vozila ispred sebe i u tom pokušaju je usmrtio poznatog sportistu. Za volanom je bio 43-godišnji Šon Higins i protiv njega je podignuta optužnica zbog izazivanja dvije smrti. "U sklopi istrage, Higins je osumnjičen da je vozio pod dejstvom alkohola", saopštio je lokalni policijski zvaničnik Džefri Lebron.

Higins je zadržan u pritvor bez prava da bude pušten na slobodu plaćanjem kaucije. Na dan kada je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću braća Godru trebalo je da budu na svadbi svoje sestre u Filadelfiji. Hokejaš je ostavio za sobom suprugu Meredit i dvoje djece, Nou i Džonija.

Džoni Godru, poznat je po nadimku "Džoni Hokej" i igrač je američko-kanadske NHL lige još od 2011. godine, kada je stigao sa Boston koledža. Potpisao je uoči sezone 2022/23 za Kolumbus Blu Džeketse uoči sezone 2022/23 i postigao je 12 golova uz 48 asistencija prošle sezone.

Njegov klub je objavio da je šokiran nezamislivom tragedijom. "Džoni ne samo da je bio sjajan igrač hokeja, već i važnije od toga - voljeni suprug, otac, brat i prijatelj. Izražavamo svoje iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima zbog iznenadnog gubitka Džonija i Metjua", saopštio je klub.

Tokom 11 sezona u NHL-u, Godru je postigao 243 pogotka, uz sedam nastupa na Ol-staru. Zbog njegove smrti oglasio se i komesar lige, Gari Betman. "Porodica Nacionalne hokejaške lige je šokirana i rastužena zbog tragične smrti igrača Kolumbus Blu Džaketsa Džonija Gudroa i njegovog brata Metjua. Džonijev zarazna želja za ovom igrom i njegove vještine na ledu donijele su mu i nadimak 'Džoni Hokej'. Bio je više od sjajnog igrača, bio je brižni otac i voljeni suprug, sin, brat i saigrač koji je postao drag svakoj osobi koja je imala sreću da joj se ukrste putevi sa njim", saopštio je prvi čovek lige.

Metju Gudro, Džonijev brat, bio je hokejaški trener od 2022.godine i radio je u srednjoj školi u Nju Džersiju koju su obojica pohađali i koja se takođe oglasila povodom ove tragedije. "Džoni i Met bili su nevjerovatni hokejaši i učenici, ali više od toga - izvrsna ljudska bića. Njihov gubitak zauvijek će osećati čitava zajednica Gločester Katolik škole, kao i ja lično", rekao je direktor škole Tomas Jakoven.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC