• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić i Ćavar najbolji sportisti BiH u 2016.

Autor mondo.ba

Na 16. izboru najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine, u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT, trijumfovali rukometaš Mirsad Terzić u muškoj i karatistkinja Ivona Ćavar u ženskoj konkurenciji.

Najbolji sportisti Bosne i Hercegovine za 2016. godinu su rukometaš Mirsad Terzić u muškoj i karatistkinja Ivona Ćavar u ženskoj konkurenciji, odlučeno je na 16. izboru u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT.

Terzić je rekorder po broju nastupa za rukometnu reprezentaciju BiH, sa kojom je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Sa mađarskim Vespremom osvojio je SEHA ligu, duplu krunu u Mađarskoj, dok je u finalu Lige šampiona poražen od Kilca.

"U ovom posebnom danu za mene, moju porodicu i za sve ljude koji su mi podrška ovih godina, osjećanja su mi podijeljena. Ponosan sam i srećan zbog priznanja, ali tužan što ne mogu biti s vama i primiti lično nagradu. Ovo je sigurno jedan od najbitnijih momenata u mojoj karijeri. Ovo je kruna moje karijere i nagrada za dugogodišnji angažman, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. Uspjeh je dostižan, ali uz mnogo truda. Zahvaljujem se svima", poručio je Terzić putem video linka, dok je nagradu preuzela njegova supruga.

Ivona Ćavar je članica Sveučilšnog karate kluba Neretva. Na Svjetskom prvenstvu ove godine u austrijskom Lincu osvojila je bronzu, postala je evropska univerzitetska prvakinja u Zagrebu, dok je na Svjetskom kupu mladih u Umagu bila srebrna, a u Zagrebu zlatna.

"Veliko je zadovoljstvo što sam proglašena za najbolju sportistkinju BiH. Čast je biti među ovako velikim imenima. Iza mene je uspješna godina, a vjerujem da će bit ii naredne. Očekujem da se plasiram na OI u Tokiju 2020. godine. Zahvaljujem se roditeljima, klubu i treneru, bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć", poručila je Ćavar.

Najbolja ekipa je teniska Dejvis kup reprezentacija BiH, dok je za najboljeg trenera izabrana Samira Hurem, šef stručnog štaba SFK 2000 iz Sarajeva, šampiona Premijer lige BiH za žene.

Najperspektivniji sportista je džudista Toni Miletić, a sportistkinja košarkašica Melisa Brčaninović. Nagrada za fer-plej pripala je karatistkinji Tanji Umićević.

DŽUMHURU NAGRADA ČITALACA

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur osvojio je nagradu čitalaca. Više od 30.000 posjetilaca portala "Nezavisnih novina" glasalo je u anketi za najboljeg sportistu, a prvi reket BiH dobio je najviše glasova, tačnije 10.792 ili 35 odsto. Drugo mjesto pripalo je banjalučkom plivaču Mihajlu Čeprkalu, a treće Mirsadu Terziću.

Treneru Vaterpolo kluba Banjaluka i selektoru vaterpolo reprezentacije BiH Slobodanu Grahovcu pripala je nagrada za razvoj sporta.

Nagrada za životno djelu pripala je Mirsadu Đonlagiću i Nenadu Maloviću.

U sportu za invalide, po tradiciji, nagrada je otišla reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci, koja je na Paraolimpijskim igrama u Brazila stigla do srebrne medalje. Član ove reprezentacije Dževad Hamzić dobio je nagradu za najboljeg sportistu u sportu za invalide.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC