• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gocić i Nikić: Spremamo se kao za finale!

Proslavljeni srpski vaterpolisti svesni da će njihov oproštaj od reprezentacije, u petak na "Tašmajdanu", biti ispunjen emocijama.

 Gocić i Nikić: Spremamo se kao za finale! Izvor: MN PRESS

Gocićev Solnok u nedelju je osvojio Kup Mađarske, Nikićev OSC Budimpešta je dan ranije ispao u polufinalu. U sredu će Solnok gostovati Breši, a OSC će u Berlinu biti rival domaćem Špandauu, u okviru Lige šampiona.

Kada se to završi, trofejni srpski vaterpolisti će sve misli usredsrediti na Dan vaterpolo šampiona, na spektakl zakazan za 23. decembar. Tada će se poslednji put pojaviti sa kapicom Srbije, u meču sa Timom sveta.

Kao u svakom revijalnom
duelu, izostaće takmičarski pritisak, koji je obično prisutan kada se u bazenu nađu igrači najviše klase. Ipak, Žile i Boba će imati svoj pritisak.

POMOZIMO ANDREJU!

Ulaznice za meč Srbije i Tima sveta mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 300 dinara. Sav prihod od prodaje karata biće usmeren u humanitarne svrhe, za pomoć petogodišnjem Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize.

Kao što je poznato, došlo je vreme za njihov zvanični rastanak od najdraže ekipe, od reprezentacije kojoj su poklonili 14-15 godina.

Gocić
je u državnom timu nanizao 362 utakmice, 207 golova i 26 medalja, a Nikić 355 mečeva, 354 gola i rekordnih 29 odličja.

Na isteku fenomenalne godine za naš trofejni sport, pokloniće se pred 2.000 poštovalaca na bazenu "Tašmajdan", uz uvažavanje svih drugova, saigrača i rivala u dve selekcije.

"Nije svejedno. Osećam uzbuđenje i naravno da mi je drago što se sve ovo organizuje. Biće tu i za Bobana i za mene najdraži ljudi, prijatelji iz vaterpola, sigurno dan za pamćenje, događaj za čitav život", rekao je Živko Gocić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

"Da, imam tremu", nadovezao se Slobodan Nikić.

"Zovu me sa svih strana, pitaju za utakmicu. U Beograd dolazimo u četvrtak i spremljen nam je čitav program. Još kada čujem ko će sve da bude na bazenu...".

Gocić i Nikić su među velikane svetskog vaterpola ušli ne samo sjajnim rezultatima. Tu im je mesto i po ljudskim kvalitetima, odnosu prema sportu kojim se bave, po ponašanju, skromnosti...

"Nije mi svojstveno da sebe svrstavam među neke veličine, ali mi je drago kada sa svih strana čujem da je organizacijom ovog događaja napravljen pravi potez i da smo to sa jedne strane Boban i ja, a sa druge i kompletna reprezentacija, zaslužili. Moji drugari iz Mađarske su odmah prihvatili poziv, a mislim da su Gabor Kiš i Deneš Varga uzbuđeni skoro koliko i ja".

U Timu sveta naći će se kvartet Mađara - Deneš i Daniel Varga, Madaraš, Gabor Kiš, zatim trojica Hrvata - trener Kobešćak, Obradović i Lončar, Slovak Siman, Španac Molina...

Subota je Badnji dan za katolike, ali njihov izostanak sa ove utakmice nije dolazio u obzir.

"Svi nam govore da ovako nešto zaslužujemo. Prvi odlazimo iz generacije koja je ostvarila neverovatnu dominaciju. Sećam se da je Savez pre osam-devet godina završio sa organizacijom Dana vaterpola. Drago mi je što se sada obnavlja na ovakav način i voleo bih da ga bude i narednih godina", ističe Nikić.

Gocić je izuzetno cenjen u Mađarskoj. Pre toga je igrao u Rusiji i Italiji. Nikića je karijera vodila u Italiju, Grčku, Tursku i sada u Mađarsku. Obojica su "deca" Partizana i Banjice.

"Dugo smo u vaterpolu. Mnogo smo uradili. Ali, da mi je neko pre godinu dana rekao da će mi 2016. biti ovakva... Ono sjajno Evropsko prvenstvo u Beogradu, pa konačno olimpijsko zlato u Riju i ovakav oproštaj. Šta sportista može još da poželi", priča Gocić.

"Ovo je prilika da se kroz oproštaj oda priznanje i nama i kompletnoj ekipi koja je ostvarila vrhunske rezultate. Mi smo samo bili njen deo", podseća Nikić.

Na proglašenju u Riju, svestan da je došao kraj igranju u reprezentaciji, Gocić nije mogao da zadrži suze:

"Ha, ha... Ko zna kako će biti u petak. Da će emocije raditi, više je nego jasno. I ne samo kod mene i Bobana".

Nema sumnje da će svi drugi uživati na Tašmajdanu. Najuzbuđenije će biti lepše polovine - Svetlana Gocić i Tiana Nikić, kao i deca, Živkov sin Bogdan i Bobanova deca Ina i Matija.

"
Spremićemo se kao za finale", zajednički je stav uz dodatak:

"Drago nam je da će u Timu sveta biti prisutna vrhunska imena. Vaterpolo nije toliko veliki sport. Svi se znamo, svi smo drugari, porodica. Tako da će ovo biti veliko porodično slavlje".

Nikić je na kraju poručio:

"Nisam verovao da će sve biti ovako. Znamo da je Jugoslav Vasović najviše tu povukao, organizacija je sve to podržala. Hajde onda da uživamo".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC