• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrali za titulu, pa se "raspali"

Autor mondo.rs

Hrvati su ove godine igrali za "salataru" u Dejvis kupu, a u 2017. selektor Željko Krajan neće moći da "skrpi" reprezentaciju

Hrvatska je krajem novembra bila na korak od trofeja Dejvis kupa, ali je u uzbudljivom finalu poražena u Zagrebu od Argentine, koja se dokopala prvog pehara u tom takmičenju.

Nepunih mesec dana kasnije, reprezentacija finalista se "raspala".

Ivan Dodig poslao je pismo Hrvatskom teniskom savezu u kojem je saopštio da u predstojećoj sezoni sigurno neće igrati za reprezentaciju.

"Preda mnom više nema mnogo sezona za pojedinačne turnirske nastupe i svakako bih, još dok je vreme, želeo da pokušam nešto da napravim po tom pitanju. Zdravstveno stanje mi, međutim, ne dopušta da to pokušam igrajući paralelno Dejvis kup, pogotovo uz toliko odigranih susreta kao ove godine. Stoga sam, iako teška srca, odlučio neko vreme ne igrati za reprezentaciju. Podvlačim, ovo nije moj konačni oproštaj, štaviše, svakako bih želeo ubuduće biti deo ekipe, ali u ovom trenutku jednostavno ne mogu spojiti i jedno i drugo", naveo je Dodik uz napomenu "da saigračima iz reprezentacije želi sve najbolje i biće njihov najveći navijač".

I najbolji teniser Hrvatske Marin Čilić odmah posle finala protiv Argentine provukao je da nije siguran da li će moći da pomogne reprezentaciji, jer mu je prioritet nastup na ATP turu, gde mu je cilj ulazak u svetski top 5.

Borna Ćorić bio je ljut na selektora Željka Krajana što ga nije uvrstio u sastav tima za finale protiv Argentine, već je u poslednji čas pozvao Franka Škugora.

Krajan se pravdao time da Ćorić, koji je izneo veliki teret reprezentacije Hrvatske i bio jedan od najzaslužnijih za plasman u finale, nije bio dovoljno oporavljen posle operacije kolena, dok je mladi teniser to negirao.

U finalnom meču nastupao je i Ivo Karlović, koji je posle četiri godine odsustva prihvatio poziv selektora da nastupa na tom meču, ali je odmah nakon njegovog mizernog učinka bilo jasno da to znači i da zatvara vrata nacionalnog tima.

Španci su najavili da će se u Osijeku u februaru pojaviti u najjačem sastavu, sa Rafaelom Nadalom na čelu, pa Hrvate, i selektora Željka Krajana, očekuje veoma težak zadatak da pronađe ko će im se suprotstaviti na tom duelu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC