• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Nagrađeni velikani - Obradović i Ceca Kitić!

Autor mondo.rs

Na svečanosti u Skupštini Srbije uručena dva priznanja za životno delo.

 FOTO: Nagrađeni velikani - Obradović i Ceca Kitić! Izvor: MN PRESS


Iako je u nedelju imao utakmicu sa Fenerbahčeom, najtrofejniji evropski trener Željko Obradović u ponedeljak je doputovao u Beograd i pojavio se u svečanoj sali Skupštine Srbije.

Osmostruki šampion Evrope dobio je na tradicionalnoj ceremoniji Sportskog saveza Srbije nagradu za životno delo, zajedno sa najboljom rukometašicom svih vremena, Svetlanom Kitić.

"Zahvalio bih se Sportskom savezu Srbije na velikom priznanju, a posebno mi je zadovoljstvo što sam ga dobio zajedno sa Cecom Kitić, šampionom i oličenjem srčanosti i borbenosti", rekao je Obradović, osam puta šampion Evrolige.

Svetlana Kitić, koja je 2010. godine proglašena za najbolju rukometašicu u istoriji, dodala je da je nagrada SSS najvažniji trofej koji je dobila u karijeri.

Njima su nagrade uručili predsednik ŠS Aleksandar Šoštar, potpredsednik Velizar Djerić i državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

BIOGRAFIJE

Izvor: MN PRESS




Svetlana Kitić je 1988. proglašena za najbolju rukometašicu sveta, a 2010. za najbolju svih vremena. Ona je tokom karijere osvojila zlato na Olimpijskim igrama 1984. godine, srebrnu olimpijsku medalju četiri godine kasnije i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 1990. godine.

Sa beogradskim Radničkim osvojila je dva Kupa evropskih šampiona, 1980. i 1984. godine, a 1986. godine osvojila je Kup kupova. Takođe, osvojila je i zlato na Mediteranskim igrama u Splitu 1979.

Trener Fenerbahčea Željko Obradović je kao igrač Partizana osvojio Kup i prevenstvo 1987. godine, a dve godine kasnije Kup Radivoja Koraća i Kup Jugoslavije. U reprezentaciji je osvojio olimpijsko srebro u Seulu 1988. godine i svetsko zlato 1990. u Buenos Ajresu.Kao pomoćnik selektora Dušana Ivkovića doneo je Jugoslaviji evropsko zlato 1995. godine. Samostalno je vodio reprezentciju do olimpijskog srebra 1996. u Atlanti, svetskog zlata 1998, evropskog zlata 1997, i evropske bronze 1999. godine.

Kao trener Partizana osvojio je Kup šampiona 1992. godine. Uspeh je ponovio sa Huventudom 1994. i Realom godinu dana kasnije. Sa Panatenaikosom je zabeležio uspeh bez presedana u istoriji evropske košarke, pet titula u Evroligi ;2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. Sa atinskim klubom osvojio je 11 titula u grčkom prvenstvu i sedam u Kupu.

Za trenera godine u Evropi izabran je 2007. i 2011. godine. Aktuelni je trener turskog Fenerbahčea sa kojim ima dve šampionske titule, Kup i dva Predsednička kupa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC