• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak spasao pet meč-lopti i prošao u finale!

Autor mondo.rs

Veliki preokret najboljeg srpskog tenisera koji je uspeo da spasi pet meč-lopti protiv Fernanda Verdaska i da "bukira" novo finale Dohe.

Uskoro opširnije....

Novak Đoković ide ka svom prvom finalu u 2017. godini!

Nakon tri pobede, i to bez izgubljenog seta, najbolji srpski teniser za protivnika ima Fernanda Verdaska koji je na potpuno isti način počeo ovu godinu. Maksimalno!

Španski teniser je savladao Pospišila, Gofana i Iva Karlovića, i pomalo se iznenađujuće našao u polufinalu turnira u Dohi, dok je Novak Đoković uradio ono što smo svi očekivali od njega – u dva seta je dobio Štrufa, Sebaljosa i Radeka Štepaneka i našao se u borbi za finale.

Odigrali su do sada 14 mečeva i odnos je 9:5 u korist Đokovića. Španac je poslednji put slavio još 2010. u Rimu, a Novak je nakon toga dobio četiri duela u nizu, uključujući poslednji baš na turniru u Dohi, na današnji dan (!), u osmini finala.

Na drugoj strani žreba su Endi Marej i Tomaš Berdih koji igraju nešto kasnije.

Podsetimo, Novak Đoković brani titulu u Dohi.

MEČ UŽIVO:

III SET

6:3 - Kraj!!! Pobeda Novaka Đokovića!

5:3 -
Bitno je da Novak ne pada u igri na svoj servis, još jednom maksimalan sa osnovne linije, što je bio veliki problem u prva dva seta.

4:2 -
Silno. Potvrđen brejk.

3:2 - Brejk!

Ostao je bez daha Fernando Verdasko koji je nakon nekih grešaka vidno iznerviran. Bacao je reket po terenu nakon velike greške i pogođene mreže, a Novak je osetio trenutak da može da napadne ranjivog protivnika.

2:2 -
Novak je pomalo i lagodno odigrao ova dva gema i nismo videli neka uzbuđenja. Obično su prvi gemovi u ovom meču takvi - kratki i neatraktivni.

1:1 -
Na isti način odgovara i Novak. Kratki poeni, bez poteškoća.

0:1 -
Možda je ovo bio trenutak da Novak iskoristi "poljuljanost" Španca, ali Verdasko do vođstva bez izgubljenog poena.



II SET

7:6 - EVO GA!!!

Novak dolazi do izjednačenja u setovima...

Verdasko je na početku prekinuo poen kada je lopta pala na liniju, a Novak je tako lako došao do vođstva i mini-brejka u dužoj razmeni. Usledila je serija grešaka Novaka sa osnovne linije (delom i zbog vetra), Verdasko je poveo 6:2, ali je "zadrhtala ruka". Vezao je Novak četiri poena i spasao četiri meč-lopte, igrao je hrabro i zasluženo se vratio u set, ponovo je Verdasko imao šansu (petu!), ali je Novak iskoristio svoju prvu i izjednačio na 1:1.

6:6 -
Novak je opet pao...

6:5 -
Novak je obezbedio makar taj-brejk, dobija gem sa nulom. Problem je što je Nole pao na koleno, uhvatio se za njega i na trenutak se zabrinuo, ali nastavio je da igra.

5:4 -
Najvažniji gem u ovom meču! Može se reći da je Fernado odigrao sjajan gem, primoravao Novaka na dugačke razmene, vraćao udarce "koji se ne vraćaju" po nekoliko puta, imao i tri brejk šanse, ali je Novakovo iskustvo ovde presudilo. Znao je kada da obori tempo poena, kada da ubrza, a kada će njegov protivnik biti nestrpljiv. Odbranio je servis!

4:3
- Dva mirna gema su iza nas. Novak nije uspeo da nastavi dobru seriju i da još jednom

3:2 - Evo ga, tu je! Brejk!

Sjajni potezi sa osnovne linije i Fernando Verdasko je u problemu. Probudio se Novak na vreme i sada mora da potvrdi dobrim servisima, sa kojima se do sada lako snalazio Španac i tako bio u prednosti. I tu je potvrda brejka, bez problema

1:2 - Siguran Verdasko, a Novak konačno prekida loš niz i osvaja gem na svoj servis. Istina, nije bilo idealno, ali je i to dobro za početak.

0:1 - Opet brejk!

Treći put uzastopno Fernando Verdasko "oduzima servis" Novaku Đokoviću. Muči se Novak i sa vetrom, ali je ipak presudno to što ne igra naročito dobro u ovim trenucima, dok Verdasko "oseća" taj trenutak.

I SET

4:6 - Set za Verdaska!

Nema šta, bio je bolji u drugoj polovini seta i zasluženo poveo. Đoković je dao sve od sebe kako bi "poništio" poslednji brejk Španca, ali nije uspeo. Imao je brejk šansu, ali posle 43 minuta tenisa Verdasko uzima prvi set Novaku u ovoj godini. Trajalo je 43 minuta!

4:5 - Brejk! Ovo ne valja!

Kao da je Novak prosto nestao sa terena u prethodna tri gema nakon brejka nad Verdaskom. Greške sa osnovne linije, duple servis greške, a nešto i umeća Španca i tri vezena gema koja ga dovode u "pol" poziciju za osvajanje prvog seta.

4:3 - Brejk i na drugoj strani!

Kao da se opustio Novak Đoković nakon prošlog gema i da se nije pojavio u narednom. Bez izgubljenog poena uzvraća Fernando Verdasko. Biće ovde još borbe...

4:2 - Brejk!

Savršen gem na sopstveni servis, pa agresivna i konkretna igra na Verdaskov. Vezao je šest uzastopnih poena, na kratko se digao Verdasko, ali je Novak sada dobio i one duže razmene i zasluženo "brejknuo" rivala.

2:2 - Uf, ovo je bila prva velika šansa za Novaka. Ponovo je Verdasko počeo "po starom", ali zahvaljujući dobrim forhendima i pogađanju linija Đoković se našao u prilici da "oduzme servis", ali ga je Španac zadržao nakon maratonskog i prelepog poena. Šteta.

2:1 - Definitivno je Verdasko ušao bolje u ovaj meč, ali ne uspeva to da "naplati". Bez šansi za brejk u naredna dva gema, a Novak ponovo vodi. Sada će napasti servis Španca koji dobro servira za sada.

1:0 - Nije bilo idealno, ali je važno početi osvojenim gemom. Imao je odmah Verdasko brejk šansu, ali je na tome i ostalo. Novak se polako zagreva i ulazi "u meč". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC