• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: "Zmajevi" za Poljake imaju novog kapitena

Autor mondo.ba

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić braniće boje Bosne i Hercegovine protiv Poljske u prvom kolu Prve grupe Evroafričke zone Dejvis kupa u Zenici od 3. do 5. februara.

Teniski "zmajevi" u meč s Poljacima ulaze u nepromijenjenom sastavu kada je u pitanju igrački kadar, ali će kapitensku traku ovoga puta nositi Tomislav Brkić jer, usljed velikog broja poslovnih i privatnih obaveza, ni Amer Delić ni Aljoša Pirić nisu bili u mogućnosti da preuzmu ulogu kapitena u ovom kolu.


"U dogovoru sa svim igračima, odlučili smo da tu ulogu povjerimo Tomislavu Brkiću, najstarijem igraču i sa najdužim stažom u ekipi, a on je u potpunosti spreman da odgovornost i preuzme", rekao je direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.


Prema pravilima Dejvis kupa, postoji mogućnost da jedan član tima bude prijavljen i kao igrač i kao kapiten, što je reprezentacija BiH već ranije koristila pa je tako Amer Delić bio igrač-kapiten u martu prošle godine u meču protiv Tunisa u Zenici, te u julu 2015. u Mađarskoj.


"Trenutno nema potrebe za bilo kakvim dodatnim promjenama, ovaj tim je dugo skupa, godinama se gradi dobra atmosfera i smatramo da je ovo najbolje rješenje".


Treneri Amer Delić i Aljoša Pirić i dalje ostaju dio Dejvis kup tima BiH, te će u skladu s potrebama i mogućnostima, učestvovati i u ovoj sezoni.


ITF je u utorak zvanično potvrdio i sastav Poljske za meč u Zenici: Kamil Majčržak (279), Hubert Hurkač (379), Lukaš Kubot (1055, ali 24. u dublu), Marsin Matkovski (31 u dublu), a kapiten je Radoslav Simanik.


Prva dva singl meča na programu su u petak 3. februara od 14 sati u Areni Zenica, dan kasnije dubl meč od 14 sati, a trećeg dana preostali singl mečevi od 13 sati. Parovi će biti odlučeni žrijebom koji je predviđen za četvrtak 2. februara u podne.


U prodaji su trodnevne ulaznice po cijeni od 10 KM, te jednodnevne po cijeni od 5 KM za prvi i treći dan i 3 KM za drugi dan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC