• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Nadamo se Špancima

Autor mondo.rs

Selektor teniske reprezentacije Srbije zadovoljan maksimalnom pobedom svog tima i podrškom priželjkuje da i u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa igraju pred domaćom publikom

 Zimonjić: Nadamo se Špancima Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Teniseri Srbije plasirali su se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto su protiv Rusije u Nišu poveli sa nedostižnih 3:0.

Treći odlučujući poen Srbija je osvojila u dublu. Selektor Srbije Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobedili su posle tri sata i devet minuta Konstantina Kravčuka i Andreja Kuznjecova (6:3, 7:6, 6:7, 6:4).

Srbija će u četvrtfinalu, od 7. do 9. aprila igrati protiv pobednika duela Hrvatske i Španije. Posle drugog dana takmičenja u Osijeku, domaći vode sa 2:1.

"Pratimo mečeve između Španaca i Hrvata i videćemo šta će tamo na kraju biti. Ukoliko igramo sa španskom reprezentacijom igraćemo u Srbiji, a ako budemo igrali sa Hrvatima igraćemo u gostima", rekao je Zimonjić u Nišu.

On je najavio da će danas sigurno igrati Dušan Lajović, dok će o drugom igraču za meč protiv Rusije, odlučiti naknadno.

"Moraću da se konsultujem sa našim lekarom da vidim kakvo je stanje igrača. Viktora Troickog očekuje turnir u Sofiji, mene takođe. Odlučićemo ujutro kada se probudimo i vidimo u kakvom smo stanju", naveo je Zimonjić.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da nije bilo lako igrati protiv ruske reprezentacije jer su u njenom sastavu veoma talentovani igrači. "Oni su igrali kao da već mnogo puta igraju za reprezentaciju, a zapravo su veoma mladi. Ruski muški tenis ima svetlu budućnost". On je naveo da iz Niša nosi veoma lepe utiske, a da je najjači ljudi i njihovo gostoprimstvo na svakom koraku.

Zimonjić je rekao da nije bilo lako u meču dublova.

"Nije nimalo lako igrati za reprezentaciju, svi igrači se maksimalno zalažu. Bilo je lakše Rusima, nemaju šta da izgube, svaka lopta je sa mnogo rizika i teško ih je kontrolisati".

On je naveo da su se u mečevima protiv Rusije "fenomenalno snašli" Troicki i Novak Đoković, koji su ostvarili pobede prvog dana takmičenja u singlu.

"Od Novaka svi očekuju da će pobediti meč i to nimalo nije lako. On nekada napravi tako da to izgleda mnogo jednostavno i lagano, ali verujte mi - mnogo je teško".

On je dodao da je organizacija meča u Nišu bila fenomenalna i da reprezentacija nije mogla da ima bolju podršku.

"Samo bih poželeo da za naredni meč u aprilu imamo takav raspored da ponovo budemo kompletni i zdravi".

Selektor reprezentacije Rusije Šamil Tarpiščev rekao je da je zadovoljan igrom svojih mladih igrača.

On je dodao da se ruski tim u Nišu osećao kod kuće, a da je atmosfera u hali bila velika podrška i pomoć i za njegove igrače.

"Mi smo odavno u prijateljskim odnosima sa srpskim igračima. Na Olimpijskim igrama u Londonu smo sa Novakom igrali fudbal", rekao je Tarpiščev.

Srbija i Rusija danas će u revijanim mečevima, budući da je pobednik već odlučen, okončati takmičenja u hali Čair, a prvi duel počinje u 14 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC