• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaši se spremaju za EURO: Prvi testovi u Beogradu i Nišu

Autor mondo.rs

Izabranici Nenada Peruničića igraće predstojećeg vikenda uvodne kontrolne utakmice za Evropsko prvenstvo u Gracu.

 Pripreme reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u rukometu Izvor: MN PRESS

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u Beogradu, na početku priprema za predstojeći EURO (9-26. januar), gde će u prvoj fazi igrati protiv Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

Izabranici Nenada Peruničića počeli su kratke pripreme uz velike probleme. Trenutno mu je na raspolaganju samo jedan seniorski golman, a na pripremama nisu ni svi raspoloživi igrači, jer neki do 1. januara imaju obaveze u Bundesligi.

Možda će vas zanimati

Zbog toga je selektor rekao da će njegov tim imati samo pet "kvalitetnih" treninga u punom sastavu, a prve dve test utakmice igraće protiv Egipta u subotu i nedelju, u Beogradu i Nišu.


Prvi meč biće odigran u subotu u SC "Banjica" u 18 časova, a drugi dan kasnije u Čairu. Ulaz na obe utakmice biće slobodan, uz obavezne besplatne ulaznice.

Srednji bek reprezentacije Aleksa Kolaković (22) rekao je uoči tih utakmica da ekipa dobro radi.

"Okupili smo se u nedelju, kada smo bili nekompletni. Doduše i sada nam fale igrači, ali mogu da kažem da dobro radimo. Treninzi su ozbiljni, dajemo sve od sebe, radimo punom parom da bismo se što bolje pripremili za sve što nas očekuje. Polako ulazimo u dobar ritam i spremamo se za te prve dve utakmice sa Egiptom, pa onda 'Zlatna' liga (u Parizu) i na kraju ono zbog čega smo ovde - Evropsko prvenstvo".

Komentarišući rivale "orlova" na Evropskom prvenstvu, Kolaković je rekao...

"Crna Gora je mlada ekipa i pokazala je već da može sa svima da igra i svakoga da pobedi. Bili su bolji od Danske u kvalifikacijama za EP 2020. Sa druge strane, Belorusija je nezgodan protivnik, koji takođe može svakoga da iznenadi, ali isto tako i od svakoga da izgubi. Hrvatska jeste najjača selekcija u našoj grupi, ali mislim da je ovo dobra grupa za nas i da imamo lepu priliku da se plasiramo u narednu fazu takmičenja".

Na pripremnom turniru u Parizu rukometna reprezentacija igraće protiv Danske, Norveške i domaćina, a potom će usmeriti sav fokus ka onom glavnom - Evropskom prvenstvu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC