• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" počeli misiju EURO: Imaćemo samo pet kvalitetnih treninga!

Autor mondo.rs

Selektor Nenad Peruničić okupio je u Beogradu ekipu na pripremama za Evropsko prvenstvo u januaru. Vremena je malo, a problema je dosta.

 Okupljanje-rukometne-reprezentacije-Srbije-za-Evropsko-prvenstvo-2020.-godine-Kovilovo-Perunicic Izvor: MN PRESS

Ove jeseni, ljubitelji rukometa u Srbiji uživali su prateći uspjeh rukometašica na Svetskom prvenstvu u Japanu, gdje su izborile mjesto na olimpijskim kvalifikacijama u martu.

Sada je red na muškarce!

Možda će vas zanimati

Izabranici selektora Nenada Peruničića okupili su se u nedjelju uveče u beogradskom sportskom centru Kovilovo, na početku priprema za Evropsko prvenstvo (9-26. januar).


Nažalost, prva "prozivka" izvršena je uz objektivne zdravstvene probleme zbog povreda golmana. Podsjetimo, najbolji golman Lige šampiona prošle sezone Dejan Milosavljev (23) morao je na operaciju i neće braniti na EP, a potom se povrijedio i Todor Jandrić (21), koji će doći na konsultacije sa doktorom reprezentacije oko dužine oporavka.

U takvoj situaciji, na Peruničićevom spisku ostala su još samo dva imena čuvara mreže, od kojih Tibor Ivanišević (29) takođe ne može da bude uz tim od starta priprema zbog obaveza u Bundesligi, a zbog istog razloga kasnije će na pripreme doći i pivotmen Mijailo Marsenić, kao i bekovi Nemanja Zelenović i Miljan Pušica.

Dakle, da Vladimir Cupara (25) ne bi bio jedini golman koji će raditi sa ekipom od prvog dana, Peruničić je na okupljanje pozvao i mlade čuvare mreže - kadetskog reprezentativca iz Crvene zvezde, Dimitrija Jelića, kao i juniorskog reprezentativca iz Partizana, Andrea Trnavca.

Taj potez oslikava kolike probleme selektor ima na tako važnoj poziciji, ali tako je - kako je. Pripreme su počele i trajaće do 9. januara i prve utakmice Evropskog prvenstva u Gracu. U uvodnoj fazi turnira, Srbija će u tom gradu igrati protiv Bjelorusije (9. januara), Crne Gore (11. januara) i Hrvatske (13. januara), a plasman u "glavnu fazu" izboriće po dvije ekipe iz svake grupe.

"Skupljamo se polako, u etapama. Kasniće kapiten Nemanja Ilić, kao i momci iz Vojvodine i Metaloplastike, dok će nam se 'Nijemci' priključiti 1. januara, po dogovoru. Izračunao sam da ćemo imati pet kvalitenih zajedničkih treninga, ali šta da radimo, već smo se navikli i nema izgovora. Ova nedjelja će biti jako zahtjevna za igrače, ali šta da radimo, moramo da iskoristimo maksimalno ovo vrijeme. Utakmice sa Egiptom će mi dati sliku ko putuje u Francusku, a potom i u Grac", rekao je selektor Peruničić.

Izvor: MN PRESS

Pripremne utakmice protiv Egipta biće odigrane narednog vikenda u Beogradu i Nišu (28. i 29. decembra). Poslije Nove godine, "orlovi" će u punom sastavu otputovati u Francusku, gdje će u Parizu učestvovati na turniru zajedno sa reprezentacijama Danske, Norveške i domaćina.

Nakon tih mečeva ekspresne pripreme biće završene, a sva pažnja biće usmjerena ka "onom pravom", gdje Srbiju čekaju poznati protivnici.

Selektor Peruničić rekao je da je u prethodnom periodu aktivno pratio rivale u saradnji sa članovima stručnog štaba, među kojima je i novi član Miloš Nikolić, analitičar.

"Bjelorusija ima dva igrača koji su u top tri na svojim pozicijama, srednjeg beka koji igra odlično. Takođe, ne smijemo da zaboravimo šta nam se desilo u Nišu protiv njih prije godinu i po dana, a sada su i iskusniji. Crna Gora je pokazala da može da igra sa svjetskim prvacima, pobijedila je Dansku, ima dobar i mlad tim, dok je Hrvatska prava velesila koju izuzetno poštujem i o njima je suludo trošiti reči", rekao je šef struke "orlova".

Takođe, selektor je uputio i poruku Linu Červaru, selektoru Hrvatske koji je pre nekoliko dana lijepo govorio o "timskom duhu Srbije". 

"Zahvalio bih se Linu Červaru na komplimentima, jer to znači da se vide stvari koje su meni bitne" zaključio je Peruničić u Kovilovu, na startu priprema za svoj drugi veliki turnir na klupi Srbije.

Za prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo pozvani su:

Golmani: Vladimir Cupara (Vesprem)

Leva krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Vanja Ilić (Šartr), Miloš Grozdanić (Vojvodina), 

Pivotmeni: Zoran Nikolić (Konstanca), Živan Pešić (Nekse), 

Desna krila: Bogdan Radivojević (PIK Seged), Milan Đukić (Eurofarm Rabotnik, Strahinja Stanković (Vojvodina).

Bekovi: Nemanja Obradović (Meškov Brest), Ivan Mošić (Ademar Leon), Stevan Sretenović (Vojvodina), Milan Milić (Metaloplastika), Nikola Crnoglavac (Bakau), Jovica Nikolić (Vojvodina), Stefan Vujić (Dinamo Bukurešt), Lazar Kukić (La Rijoha) i Aleksa Kolaković (San Rafael).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC