• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman zadovoljan startnom pobjedom: Ali, moramo kvalitetnije!

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Bilal Šuman zadovoljan je pobjedom nad Saudijskom Arabijom (38:24) u prvoj provjeri pred istorijski nastup na Evropskom prvenstvu za rukometaše, ali i svjestan da se još mnogo stvari mora popraviti.

"Zmajevi" su zabilježili rutinsku pobjedu na Ilidži, a selektor Šuman je šansu pružio mlađim igračima, dok je iskusnijima, koji su iznijeli teret kvalifikacija, dao odmor i fitnes trening.

"Rezultatski ne možemo biti nezadovoljni, sve je s tog aspekta bilo ok, ali mislim da ima još stvari koje mogu napredovati. Šutevi 1 na 1, šutevi iz kontre, šutevi kada smo sami, šutevi na igrača više, sedam protiv šest... sve to mora biti kvalitetnije da bismo se nosili sa snažnim protivnicima. Zato sam tražio od igrača fokus u završnici, da smanje greške na što manju mjeru, kako bi taj napad dobro funkcionisao. Odbrana mora biti mnogo bolja, ali opet i ovaj sastav koji je igrao pokazao je koliko je kvalitetniji od Saudijske Arabije", izjavio je Šuman, a prenijelo sarajevsko "Oslobođenje".

Možda će vas zanimati

Selektor "zmajeva" je dodao da će narednu provjeru imati protiv selekcije Premijer lige BiH 29. decembra, najvjerovatnije na Ilidži.

"Ti momci će odraditi jedan trening dan prije utakmice, prije nego što odigraju protiv nas. Slijedi Nova godina, a nakon nje putovanje".

Iako zbog problema u Rukometnom savezu BiH, situacija nije baš najidealnija, selektor je istakao da je optimista.

"Nije nikakva tajna da mi imamo ogromnih logističkih problema, ali se nadam da će se i oni riješiti do Nove godine, tako da drugu fazu priprema u Hrvatskoj, tih nekih šest-sedam dana provedemo u miru i u radu i da odigramo dvije veoma kvalitetne utakmice u Hrvatskoj i putujemo u Norvešku. Optimista sam, kakav ću biti", zaključio je Šuman.

BiH će na Evropskom prvenstvu 2020. godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj igrati u grupi “D“. Rivali u Trondhajmu bh. timu će biti domaćin Norveška, Francuska i Portugal. EURO 2020. održaće se od 9. do 26. januara naredne godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC