• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će biti sa Igrama: Iz Tokija stižu dvije poruke, u koju vjerovati?

Autor mondo.rs

Predviđeno je da 11.091 sportista iz 206 zemalja svijeta učestvuje na Igrama koje bi trebalo da budu završene do 9. avgusta.

 Odlazu-se-Olimpijske-igre-u-Tokiju-2020-Razlicite-poruke-iz-Japana Izvor: Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko

Do gala otvaranja Ljetnih olimpijskih igara ostalo je još 132 dana.

U danu kada je zloslutni virus zbrisao gotovo sva velika sportska takmičenja na planeti i na tom putu zaustavio hrabre nosioce plamena na putu od Olimpije do Tokija, iz grada sa skoro 35 miliona stanovnika poslate su dvije različite poruke - jedna da je odlaganje za kraj 2020. realnost, druga da se Japan sprema za 24. jul!

Uloga optimiste u ovoj predstavi pripala je guvernerki najvećeg grada na svijetu, Juriko Koike.

Možda će vas zanimati

Ona je izjavila da će biti preduzete sve potrebne mjere kako bi spriječilo izbijanje epidemije korona virusa tokom prolaska olimpijske baklje kroz Japan i potvrdila da se na gradilištima i borilištima nastavljaju pripreme kako bi Olimpijske igre počele na vrijeme, a bile bezbjedne za sve.

U razgovoru za japansku TV mrežu "Asahi", guvernerka je pokušala da smiri zabrinutost nacije, koja je dodatno razočarana odlukom Olimpijskog komiteta Grčke da zabrani prolaz trkačima sa bakljom na teritoriji svoje zemlje.

Grci su zabrinuti da bi vjekovna tradicija paljenja baklje u Olimpiji, prestonici antičkog sporta, mogla kao i uvijek da izazove veliko interesovanje građana i turista, samim tim i okupljanja u rizičnom broju.

Baklja je u Japan trebalo da stigne 26. marta, nakon čega bi njen put ka "Olimpijskom stadionu" bio nastavljen iz Fukušime, ka jugu.

Rojters podsjeća da Japan odbacuje kao neosnovane spekulacije da bi Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. trebalo otkazati ili odložiti zbog izbijanja epidemije korona virusa, koja je izazvala poremećaje u svetskom saobraćaju i praktično prekinula sva sportska takmičenja.

Međutim, malo prije guvernerke Koike, ministarka za organizaciju Igara u japanskoj vladi, Seiko Hašimoto, nevoljno je priznala da je pomjeranje najvećeg turnira u sportu za kraj godine jedna od mogućnosti.

Predviđeno je da 11.091 sportista iz 206 zemalja svijeta učestvuje na Igrama koje bi trebalo da budu završene do 9. avgusta.

Ukupno 33 sportske discipline dio su olimpijskog programa, a konačne odluke o učesnicima u povećem broju sportova ostavljene su za posljednje mjesece pred istek ove Olimpijade.

Tako će, recimo, košarkaška reprezentacija Srbije igrati kvalifikacioni turnir za odlazak u Tokio tek u julu, praktično u sklopu priprema za finalni turnir.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC