• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinac otkrio nepristojnu ponudu: 100.000 dolara za poraz na AO!

Autor mondo.rs

Sergej Stahovski je imao priliku da namesti meč u Australiji.

 Sergej Stahovski  otkrio nepristojnu ponudu: 100.000 dolara za poraz na Australijan openu Izvor: Barrington Coombs/Getty Images Europe, Getty Images/Barrington Coombs

Ukrajinski teniser je trenutno, na zamrznutoj ATP listi, tek na 169. mestu, ali je nekada bio i daleko bolje plasiran. Sećate se Sergeja Stahovskog, svojevremeno 31. igrača sveta?

Dok traje pauza u tenisu, koji se neće igrati još neko vreme, Ukrajinac je ispričao kako mu je nuđeno da namesti meč. U opticaju je bilo čak 100 hiljada dolara.

Možda će vas zanimati

Bilo je to 2009. godine, na prvom Gren slemu u sezoni. Prvo kolo, meč protiv Francuza Arnoa Klemona i nepristojna ponuda. Mnogo veća nego što iznosi nagradni fond za tenisere koji prođu u drugu rundu.

''Prišla su mi dva čoveka i rekli da oni imaju finansijsku podršku. Izgubio sam taj meč, iako sam vodio 2:1 u setovima. Da sam na izlasku sa terena video nekog od njih dvojice, udario bih ga reketom'', rekao je Stahovski.

U to vreme se stvarala Jedinica za integritet u tenisu, a Stahovski je pokušao da im objasni šta se dogodilo. Oni nisu mogli da garantuju bezbednost njemu i njegovoj porodici, pa je priča pala u zaborav.

Najbolji plasman u karijeri mu je bilo 31. mesto u singlu i 33. mesto u dublu. Tokom karijere je osvojio četiri ATP titule, a jedna od najvećih pobeda mu je trijumf nad Rodžerom Federerom na Vimbldonu. Na Gren slemovima nikada nije stigao dalje od trećeg kola.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC