• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najljepša rukometašica Hrvatske će u budućnosti igrati za Crnu Goru!

Autor mondo.ba

Rukometna reprezentacija Crne Gore dobila je pojačanje iz Hrvatske - Matea Pletikosić je odlučila da ubuduće igra za "lavice".

 Rukomet: Matea Pletikosić, Hrvatska, Crna Gora Izvor: INSTAGRAM/MATEA PLETIKOSIĆ

Matea Pletikosić, rukometašica koja je prije pet godina igrajući za Hrvatsku na Evropskom kadetskom prvenstvu proglašena za najbolju srednju spoljnu igračicu tog takmičenja, odlučila je da će u nastavku karijere nositi dres reprezentacije Crne Gore, objavili su tamošnji mediji.

Dvadesetdvogodišnja Pletikosić je rođena je u Sinju i iz tog grada je 2015. godine prešla u podgoričku Budućnost kao jedna od najtalentovanijih rukometašica na svojoj poziciji. U dresu crnogorskog prvaka za pet godina postigla je 43 gola u Ligi šampiona.

Možda će vas zanimati

Pletikosić više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a osim toga je i više od tri godine registrovana kao igračica Budućnosti, što je bio preduslov za promjenu sportske nacionalnosti.

Ranije je odbila poziv u hrvatsku reprezentaciju, uvrijeđena odnosom HRS-a dok je vukla povredu, ali se do sada nije odrekla mogućnosti nastupanja u kockastom dresu.

"Niko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju vratiti se, igrala u Budućnosti, ali nisu me htjeli uvrstiti na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje prihvatiti poziv Crne Gore, jer se ovdje osjećam kao kod kuće", izjavila je mlada Hrvatica podgoričkim medijima.

Prošle godine je dres Crne Gore uzela još jedna Hrvatica, Marta Batinović, dok je Rukometni savez Crne Gore još u pregovorima sa Slovenkom Barbarom Lazović, koja čeka dozvolu IHF-a da postane dio crnogorske ekipe.

Za "lavice" ranije su igrale djevojke iz Srbije: Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i Mirjana Milenković, kao i Mađarica Gabrijela Kindl, koja se sada preziva Markoč.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC