• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer čestitao Nadalu, Novaka nije pomenuo: Godinama si mi bio najveći rival, ovo nije kraj!

Autor Milutin Vujičić

"Nadam se da je 20 još jedan korak na nastavku putovanja za nas obojicu".

 Rodzer-Federer-cestitka-Rafael-Nadal-20.-grend-slem Izvor: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

Rafael Nadal je pobedom u finalu Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića (3:0) ispisao nove stranice istorije - bio je to njegov 100. trijumf u Parizu, čak 13. pehar sa Rolan Garosa, odnosno rekordni 20. grend slem trofej!

Poslednjom stavkom se izjednačio sa Rodžerom Federerom, prvim koji je uspeo da osvoji 20 grend slemova, a odmah posle meča mu je Švajcarac čestitao.

Možda će vas zanimati

"Uvek sam imao ogromno poštovanje za moga prijatelja Rafu kao čoveka i kao šampiona. Pošto mi je godinama bio najveći rival, verujem da smo jedan drugoga i gurali da budemo bolji igrači", napisao je Rodžer Federer na Instagramu.

"Zato mi je pravo zadovoljstvo da mu čestitam na 20. grend slemu. Posebno je neverovatno jer je sada osvojio Rolan Garos neverovatnih 13 puta, što je jedan od najvećih uspeha u sportu. Takođe čestitam njegovom timu jer ovo niko ne može sam da uradim".

Prošlo je dve godine otkako je Federer osvojio poslednji grend slem, planira veliki povratak na Australijan openu, ali ne zaboravimo da je tamo Đoković apsolutni favorit.

"Nadam se da je 20 još jedan korak na nastavku putovanja za nas obojicu. Svaka čast Rafa, zaslužio si", napisao je Federer koji se očigledno nije zasitio i želi da osvoji još koji grend slem i da ponovo preuzme status "ubedljivo najboljeg".

Ipak, taj status mu je znatno poljuljan jer sada nema najviše grend slemova, ima lošiji međusobni skor sa obojicom najvećih rivala, a od marta ni rekord po broju nedelja na #1 neće biti njegov.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC