• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK BEZ ŠANSE PROTIV "KRALJA ŠLJAKE": Nadal osvojio 20. grend slem, Đoković odigrao užasan meč!

Autor Milutin Vujičić

Srpski teniser se probudio tek u trećem setu, ali ni to nije bilo dovoljno da zaustavi Rafu.

 NOVAK BEZ ŠANSE PROTIV "KRALJA ŠLJAKE": Nadal osvojio 20. grend slem, Đoković odigrao užasan meč! Izvor: Guliver/Getty Images/Julian Finney

Rafael Nadal osvojio je 13. put u karijeri Rolan Garos pobedivši, i to neočekivano lako, najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!

To je "kralju šljake" čak 20. grend slem, čime se izjednačio sa Federerom na večnoj listi, a Đoković će se dugo pitati kako je uspeo da odigra tako loš meč. Nije ga bilo na terenu puna dva seta, probudio se u trećem, ali to nije bilo dovoljno da se sruši Rafa na njegovom omiljenom terenu.

RAFAEL NADAL - NOVAK ĐOKOVIĆ 3:0 (6:0, 6:2, 7:5)

Možda će vas zanimati

Ništa nije funkcionisalo u Noletovoj, grešio je na sve moguće načine igrajući agresivno, dok je njegov rival odigrao gotovo perfektan meč.

U prvom setu na semaforu neprijatni "krompir", drugi put u istoriji duela Đokovića i Nadala, pa je tek početkom drugog seta Srbin uspeo da se upiše. Za to mu je bilo potrebno skoro sat vremena, a iako je malo podigao nivo igre - Nadal nije popustio ni za pedalj.

Greška za greškom, propuštena šansa za šansom, igranje bez emocija, nismo navikli da vidimo takvog Đokovića i nadali smo se da će izvesti još jedan neverovatan preokret.

Izvor: Guliver/Getty Images/Julian Finney

Probudio se sredinom trećeg seta, napravio ribrejk i konačno jednom burno reagovao, ali to nije bilo dovoljno da bi makar "ranio" Nadala. Samopouzdanje koje je Španac pokazivao bilo je na vrhuncu i drastično su mu pomogle Novakove greške.

Imao je čak 52 neiznuđene greške (!!!), dok je Nadal imao tek 14, pa je španski teniser došao do svoje jubilarne 100. pobede na Rolan Garosu i to protiv najtežeg mogućeg izazivača.

Đoković ostaje na 17. grend slem trofeja, ali i na prvom mestu ATP liste uprkos porazu.

Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill

IZ MINUTA U MINUT:

- TREĆI SET -

5:7 - KRAJ! Nadal je osvojio Rolan Garos - 13. put u karijeri!

Izvor: Guliver/Getty Images/Julian Finney

5:6 BREJK! Neverovatno, Novak je došao do poena, a tek onda sudija silazi i pokazuje da je poen za Nadala...

5:5 - Najduži set do sada, probao je Novak, ali dosta grešaka, ponovo... Nadal je vezao četiri poena i došao do izjednačenja.

5:4 NEMA PREDAJE! Mnogo težak gem. Đoković je ponovo pokazivao emocije, psovao i nervirao se zbog grešaka, suočio se opet sa brejk loptom i sačuvao servis, a lepo je što je i sa tribina osetio podršku, to se zaista retko viđa u Parizu.

4:4 - Mnogo jači intenzitet tenisa gledamo sada, Đoković još agresivniji, Nadal pod velikim pritiskom, ali za sada se uspešno nosi. I dalje previše grešaka...

4:3 TO JE NOVAK! Konačno dobar servis gem, ovo već deluje kao on!

Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill

3:3 BREJK ZA NOVAKA! Uspeo je Đoković da dođe do šanse za ribrejk, odigrao je drop-šot, ali perfektna reakcija Nadala na mreži koju srpski teniser nije "osetio". Drugi put konačno uspeva Novak, a onda urlik!

2:3 BREJK ZA NADALA! Taman posle zrna optimizma - Nadal podiže nivo igre i posle 37. neiznuđene greške Novaka dolazi do prvog brejka u trećem setu. Sada je Đokoviću stvarno potrebno čudo da bi ostao u meču.

2:2 - I opet je Novak bio blizu, ali iz čučnja odoleva Nadal. Igra se 20 minuta u trećem setu, ovoga puta nema brejkova...

2:1 - Opet tesan gem, imao je brejk šansu Nadal, ali uspeva Đoković da produži poene i da na kraju dođe do drugog gema u ovom setu, koliko je imao ukupno u prva dva. Nikako da vidimo emociju na njegovom licu...

1:1 - Tu je Novak, nije daleko od nivoa koji je potreban za brejk, ali svaki put je ključni poen dobijao Nadal. Neverovatna partija za sada.

1:0 - 'Ajde! Dobar početak trećeg seta, dve greške Nadala, ali za svaki poen je potrebno prokvariti, zaista neverovatno igra španski teniser...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

- DRUGI SET -

2:6 - SET! NADAL VODI 2:0! Španac je na samo set od 13. grend slema! Ili ćemo videti najveći preokret u istoriji ili potvrdu dominacije "kralja šljake", trećeg nema... Inače samo jednom u istoriji, davne 2002. godine, desilo se da jedan finalista osvoji tek dva gema u prva dva seta.

Na kraju seta videli smo i opomenu zbog prekoračenja vremena.

2:5 - Posle dugo vremena i Nadal nešto da pogreši, ostajemo i dalje u prvom setu. Potrebno je Novaku zapravo da podigne igru za 200% da bi mogao nečemu da se nada.

1:5 - Gem sa nulom. Nema šta, Nadal igra perfektan tenis.

1:4 OPET BREJK NADALA! Konačno da servis pomogne u ključnom trenutku, morao je asom da se čupa Novak na brejk šansu Nadala, ali potom Nadal dolazi do nove prilike na mreži. Nije imao sreće Đoković pošto je uz pomoć mreže izbacio lopticu van terena.

1:3 - I dalje mnogo grešaka Novaka, trebalo je ovo da bude gem u kom je došao makar do brejk šanse, ali svaki put je poklonio Nadalu poen kada bi se učinilo da može da preokrene.

Za to vreme, Sem Grot je "pecnuo" Novaka Đokovića.

1:2 BREJK ZA NADALA! Uf, prvo je Nadal uz mnogo sreće došao do brejk šanse, da bi se Novak izvukao posle dve pogođene linije. Spasavao je još jednu, sada sa mreže, da bi na isti način omogućio Nadalu i treću brejk priliku.

To nije propustio Rafa... Đoković ima preko 21 neiznuđenu grešku, Nadal samo tri.

Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill

1:1 - Ne da se Nadal, bilo je 15:30, ali je brzim i dugačkim poenima sve to promenio španski teniser, ne popušta ni promil u svojoj igri.

1:0 ZA NOVAKA! Odmah dve brejk šanse za Nadala, ali pojačava Đoković, servis je poslužio, potom i forhend dijagonale za "šetanje" Španca. I posle toga je pogrešio, pa se branio forhendom i konačno došao do gem loptice i tek treću je pretvorio u poen na semaforu!

- PRVI SET -

0:6 SET ZA NADALA! Bez izgubljenog gema za Španca... Idemo dalje!

0:5 BREJK NADALA! Strašan početak gema za Novaka, imao je 40:0 uz dva vinera, a onda... Četiri uzastopna poena za Nadala i brejk šansa pravo niotkuda. Odličan servis i forhend iz trka uspeli su da donesu "djus", ali to nije dugo potrajalo.

Izvor: Tanjug/AP/Christophe Ena, Christophe Ena/AP

0:4 ŠTETA! Upalio je Novak motore, probudili su se i navijači. Dva uzastopna vinera, prvo posle velike bitke na mreži, a onda sa osnovne linije - za prvu brejk šansu. Ipak, Nadal ne promašuje forhendom za sada dok se Đoković ne predaje posle snažnih udaraca.

Tako je došao do nove brejk šanse - i pogrešio sa osnovne linije... I treću brejk šansu je spasao Nadal vinerom, a onda "overio" gem posle 10 minuta borbe.

0:3 BREJK NADALA! Neiznuđene greške, sada ne funkcioniše prvi servis... Dve brejk šanse za Nadala, praktično ni iz čega. Jednu je spasao Novak, drugu nije.

0:2 - Bolje je Nadal počeo gem, imao 40:15, a onda istovetna situacija kao na servisu Đokovića. Odličan ritern, pa vrhunska anticipacija udarca sa mreže. Ipak, posle toga dve greške Novaka...

0:1 BREJK NADALA! Nagledaćemo se danas drop-šotova, Novak je u prvom gemu već četiri puta na ovaj način probao da iznenadi Nadala i triput mu se to isplatilo, ali nijednom nije direktno osvojio poen. Napravio je Nadal iz toga dobru kontru i došao do prve brejk šanse na meču koju koristi.

- Hajde! Novak prvi servira...

- Najveći "hejter" Novaka Đokovića, američki novinar Ben Rotenberg, prognozirao je da će Srbin danas pobediti. Pre njega to je uradio i Mats Vilander... Fali još samo Nik Kirjos!

- Nadal i Đoković izlaze na stadion "Filip Šatrije", oko 1.000 gledalaca je na tribinama.

- Definitivno će se igrati sa zatvorenim krovom što nikako ne odgovara Nadalu.

- "Đoković dobija u četiri seta", rekao je Mekinro, dok je Henman istakao da je njegova prognoza da će slaviti Nadal, ali u pet sezova.

- Pre meča - rezime. Đoković je do sada na turniru ostvario pobede nad Imerom, Berankisom, Galanom i Hačanovim u po tri seta, potom je protiv Karenjo Buste slavio u četiri posle preokreta, da bi protiv Cicipasa u polufinalu igrao pet - iako je mogao da slavi u prva tri.

- Na drugoj strani Nadal je svih šest mečeva dobio u tri seta - protiv Gerasimova, Mekdonalda, Travalje, Korde, Sinera i Švarcmana

- Lagana kišica pada u Parizu, pa su organizatori odlučili da zatvore krov!

- Stigla je sjajna vest, Novak je trenirao bez čuvenog flastera na vratu, što znači da je 100% spreman.

- "Nervoze ima, kao i kada sam igrao. Piše se istorija. Dvojica od trojice najboljih ikada su na terenu… Ako se desi da Nadal pobedi - izjednačiće se sa Federerom", rekao je Džon Mekinro za "Eurosport" pred početak duela.

- Ovako se odvijalo njihovo rivalstvo: Nadal je imao 14:4 u međusobnom skoru, ali sad Novak vodi 29:26.

- Pored prestiža, pehara i slave osvajač Rolan Garosa zaradiće 1,6 miliona evra, dok će poraženi dobiti polovinu ove sume, dakle 800.000 evra. Novak bi pobedom zaradio i 800 bodova više, dok bi Nadal ostao na istom, s obzirom na to da brani titulu.

- Novak je dobio mural na Rolan Garosu!

- Mats Vilander je prognozirao da će Novak slaviti u pet setova, dok je rumunska teniserka Aleksandra Dulgeru istakla da Đoković "nema šanse protiv Nadala" pošto se igra na šljaci.

- Meč počinje u 15 časova!

- Glasajte i u našoj anketi, pogodite pobednika!

Anketa

Ko osvaja Rolan Garos?

  • Novak Đoković

    85.71% (54)

  • Rafael Nadal

    14.29% (9)

Ko osvaja Rolan Garos?

Rezultati

N   A   J   A   V   A

Teniski klasik, spektakl, borba titana, gladijatora...

Ne postoje epiteti kojima se može opisati ultimativni dvoboj Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na Rolan Garosu. Zapravo, srpski teniser je rekao da teško da u sportu postoji veći izazov od pobediti "Bika sa Majorke" u Parizu.

Uspeo je Đoković to već jedno, u četvrtfinalu pre pet godina, jedini je teniser uz Soderlinga kome je to pošlo za rukom, ali sada želi da napravi korak više i slavi u finalu.

U čak 56. duelu najvećeg teniskog rivalstva u istoriji - Novak Đoković juri svoj drugi trofej na Rolan Garosu i 30. pobedu nad Nadalom, kao i 18. grend slem, dok motivacije ne fali ni Špancu pošto želi 100. pobedu na ovom turniru, 13. trofej u Parizu i ukupno 20. u karijeri.

Ko god da pobedi u današnjem duelu - ispisaće istoriju. Po prikazanom do sada znamo da nas čeka strašan i nezaboravan meč, a nek pobedi bolji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC