• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Borac m:tel zakucan za dno!

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel upisali su četvrti ovosezonski poraz! Ovog puta od Radničkog u Kragujevcu 29:27 (17:14) u okviru trećeg kola regionalne SEHA lige.

 SEHA: Borac m:tel zakucan za dno! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučani ne znaju za trijumf u novoj sezoni regionalnog takmičenja pošto su dosad upisali sva četiri poraza (Meškov Brest, Vesprem, Vardar) i u četvrtak uveče Radnički. S druge strane Kragujevčani su uknjižili po jednu pobjedu, neuspjeh (Metalurg) i remi (Vojvodina).

Crveno-plavi, kojima je negativni niz posljedica i teškog žrijeba, su bolje ušli u meč i sa dva gola Nemanje Bezbradice poveli sa 2:0, ali je Radnički serijom od 4:0 preokrenuo i do 15 minuta održavao dva-tri gola prednosti.

Vođstvo domaćina, koje je u tri navrata dostiglo i "+4" (11:7, 13:9, 14:10) bi bilo i ubjedljivije da banjalučki golman Stanko Abadžić nije bio na visini zadatka sakupivši do sredine prvog dijela pet odbrana.

Definitivno je napad bio najslabija karika u taboru ekipe iz Banjaluke do finiša prvog poluvremena, kada su pogocima Srđana Trivundže i Milana Đukića smanjili na "-2" i zaprijetili Radničkom, ali je domaćin ipak uspio da na odmor ode sa tri gola viška pogotkom Nemanje Grbovića u posljednjoj sekundi (17:14).

Kragujevčani su u nastavak utakmice ušli serijom sa dva vezana gola za osjetnijih pet golova prednosti (19:14), ali su Stefan Janković i Đukić (dva pogotka) uspjeli da vrate Borac m:tel u meč (21:20).

Radnički je uspio da se odupre naletu Banjalučana i na krilima Grbovića i Dejana Pralice održavao 2-3 gola prednosti sve do 47. minuta kada je iskusni pivot crveno-plavih Ratko Nikolić pospremio odbijanac u mrežu (23:22).

Bio je to posljednji trzaj prvaka Bosne i Hercegovine da može u finišu stići do prvih bodova, pošto su Kragujevčani zahvaljujući pomalo i brzopletosti i greškama gostiju stigli do "+5" (27:22) i osam minuta do kraja "prelomili" utakmicu.

U finišu je Borac uspio samo da smanji na podnošljiviju razliku - 29:27.

Milan Đukić sa sedam golova bio je prvo ime Banjalučana, Srđan Trivundža i Stefan Janković su postigli po četiri, a Ratko Nikolić pogodak manje. Odličnu partiju pružio je i golman Stanko Abadžić sa 15 odbrana, ali je to bilo nedovoljno da Banjalučani pobjegnu sa dna tabele SEHA lige.

Kod Kragujevčana najefikasniji je bio Nemanja Grbović sa sedam i Dejan Pralica sa pet golova.

Borac m:tel će u petom kolu ponovo gostovati i to Tatran Prešovu (27. septembar), a potom 7. oktobra dočekati novosadsku Vojvodinu u "Boriku".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC